Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør i DNB og Benjamin Golding, ansvarlig for betaling i DNB. Foto: DNB

DNB lanserer Google Pay: -- Vi er i dialog med Apple Pay

Publisert Sist oppdatert

DNB-kunder som har Android-mobiltelefoner, kan betale med mobilen i butikker som er klare for kontaktløs betaling.

Norges største bank nekter fortsatt deres kunder tilgang til Apple Pay, men har du en android-telefon, så kan du nå betale med Google Pay, skriver DNB i en melding.

Ifølge Vipps skal to av tre norske butikker og andre brukersteder tilby kontaktløs betaling, såkalt tæpping.

I dialog med Apple

-- Vi lanserer Google Pay fordi vi tror mobilbetaling vil spille en stor rolle fremover. Stadig flere velger å betale kontaktløst, og de fleste betalingskort støtter «tapping». Halvparten av kundene våre har android-telefoner og de vil fra i dag kunne betale med telefonen, sier Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør for personmarked i DNB til Shifter.

-- Hva da med Apple Pay?

-- Vi har tilbudt Fitbit Pay og Garmin Pay og har et strategisk samarbeid med Paypal, og vi er i dialog med Apple, sier hun.

Banker med betalingsintegrasjon

  • Nordea: Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay
  • Danske Bank: Garmin Pay, Google Pay, Fitbit Pay
  • DNB: Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay, PayPal
  • Sparebanken Vest: Fitbit Pay, Garmin Pay
  • Sbanken: Apple Pay

-- Så det er sannsynlig at dere kommer på Apple Pay snart?

-- Det kan jeg ikke svare på. Det har en helt annen modell, sier hun.

Ansvarlig for utvikling av betalingsløsninger i DNB, Benjamin Golding sier de vurderer Apple Pay og andre former for mobilbetaling fortløpende.

-- Hva vi kommer med – og når vi kommer med det – avhenger av en rekke forhold som blant annet modenhet og etterspørsel i markedet samt tekniske og økonomiske forhold, sier han.

Blekeli Spiten forteller at deres kunder nå kan legge inn sine DNB-kort i Google Pay og etterhvert også Mastecard-kort.

--For oss er det bra å kunne tilby kundene våre å legge kortene i de lommebøkene som finnes på det norske markedet. Det er ikke veldig stor etterspørsel etter dette, og det har vi sett i andre land også, men vi tror det vil blir stadig mer aktuelt. I tillegg øker antall terminaler hvor man kan bruke kontaktløst også, sier hun.

Kodeløs betaling opptil 400 kroner

Som med alle kontaktløse betalinger, gjelder fortsatt 400 kroners-grensen uten bruk av pinkode.

-- For høyere beløp må du bare låse opp telefonen før du legger den inntil terminalen. Du trenger aldri å taste inn PIN-koden på betalingsterminalen når du betaler med Google Pay, skriver DNB i meldingen.

Like sikkert som andre betalingsmåter

Felles for de nye løsningene som Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay er at sikkerheten ivaretas blant annet ved at det reelle kortnummeret erstattes med et såkalt token. Det betyr at kortnummeret ved bruk av disse løsningene ikke kan komme på avveie og at risikoen for svindel med kortnummer dermed er tilnærmet lik null.