Growth hacker Vincent Dignan. Foto: Vincent Dignan.

Slik blir programmet på «The Shift». Funding, salg, rekruttering, growth hacking og mye, mye mer.

Publisert Sist oppdatert

20. april braker det løs for Shifters første event «The Shift». Målet er å skape det beste tech-gründer-eventet i Oslo laget sammen med og for tech-gründere og innovatører. Dette kan du forvente å se på "The Shift". 

Først opp på scenen er Indiegogo-gründer Danae Ringelmann som vil snakke om hennes gründerreise, som startet med avslag fra 90 investorer, og så langt har endt med «oppfinnelsen» av crowdfunding, og som Kickstarter senere kopierte.

Crowdfunding-gründer Danae Ringelmann fra Indiegogo. Foto: Sebastiaan ter Burg/flickr

Victor Henning solgte sitt selskap Mendeley for 100 millioner dollar. Han vil fortelle den elleville berg-og-dalbane-historien som endte med et salg, og med konkrete tips til andre gründere som nærmer seg det samme.

Vi har et sterkt panel som foreløpig består av Murshid Ali fra Huddlestock, Karl Munthe-Kaas fra kolonial.no, Sean Percival og en siste deltager som foreløpig ikke er bekreftet. Tema for debatten er hvilken rolle og hvilket ansvar tech-gründere burde ha i samfunnet.

KJØP BILLETT HER! Det ble utsolgt sist.

Aurore Belfrage i EQT Ventures har lansert en app som skal koble gründere med engleinvestorer. Foto: Lucas H. Weldeghebriel

Hvordan rekruttere og beholde talentfulle medarbeidere

Aurore Belfrage, gründer av Wrapp og som nå jobber i EQT-ventures, er en ekspert på å skape buzz rundt sine prosjekter, og skal snakke nettopp om det: Hvordan skape buzz rundt startupen som tiltrekker seg brukere, ansatte og investeringer.

Telia-sjef, Abraham Foss, vil fortelle om utfordringen med å være stor og samtidig forandre forretningsmodellen.

Det er et eget panel dedikert debatten om hvordan tiltrekke seg og beholde talentfulle medarbeidere, som de fleste bedrifter ser på som sin største utfordring i dag og årene som kommer.

I debatten vil Foss, Belfrage og Henning delta, i tillegg til Bakken & Bæcks Tobias Bæck.

Hvordan få suksess med crowdfunding

Flowmotion har fått stor oppmerksomhet for sin kickstarter-kampanje hvor de klarte å hente 1,3 millioner USD. Lars Flesland vil røpe hemmelighetene bak en suksessfull crowdfunding-kampanje.

Patrik Berglund, Xeneta. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Lise Rechsteiner fra Bauer Venture Partners vil gi et innblikk i hvordan gjøre seg attraktiv hos internasjonale investorer.

Det er for øvrig også temaet på én av fire workshoper som kjøres parallelt. Workshopen ledes av Benjamin Ratz fra Nordic Makers og Savina van der Straten i Point 9 Capital (som blant annet har investert i Xeneta).

Apropos Xeneta: Patrik Berglund (CEO og medgründer), vil avsløre strategien bak hvordan Xeneta selv har hentet over 20 millioner USD.

Vi vil selvsagt også diskutere hvordan funding ser ut i fremtiden. Hvilke trekk vi ser i dag og hvordan det vil utvikle seg. Med i panelet er Fredrik Cassell (Creandum), Benjamin Ratz (Nordic Makers), Tellef Thorleifsson (Northzone), Savina van der Straten (Point 9 Capital) og Patrik Berglund fra Xeneta. Seansen vil bli moderert av finsk-norske Claes Mikko Nilsen, som er leder for Fiban (det finske engleinvestornettverket).

IKKE GÅ GLIPP AV ÅRETS EVENT. SKAFF DEG BILLETT NÅ, FØR DET ER FOR SENT.

Growth hack selskapet ditt til nye høyder

Kjartan Slette i Unacast. Foto: Unacast.

Vi avslutter dagen med en keynote fra Vincent Dignan, AKA Vince Clancy, som er en ekspert i growth hacking. Foredragene hans har blitt kåret til det beste på SXSW v2 i 2015 og 2016, og han vil gi konkrete tips til hvordan du kan øke ditt selskaps fortjeneste gjennom growth hacking.

Han holder også en workshop innen samme tema, men med et større fokus på brukervekst.

Workshoper som går i dybden

Få er bedre enn Kjartan Slette  og resten av teamet i Unacast i å bygge et selskapsbrand som tiltrekker seg talent av internasjonal klasse. På The Shift har deltagerne mulighet til å delta på en intim workshop med Slette og få hans tips og perspektiver på hvordan man bør rekruttere.

Lars Johan Bjørkevoll, som er Chief Growth Officer i Xeneta, vil holde en workshop om B2B-salg, som ved siden av rekruttering og funding, er noe tech-gründere sliter aller mest med.

Bjørkevoll har bygget flere suksessfulle salgsorganisasjoner fra scratch de siste ti årene, og hjelper andre startups, både i Norge og i utlandet, med å finne ut av hvordan de skal klare å selge.

Sindre Østgård, som blant annet tidligere har vært administrerende direktør i «Tinius-stiftelsen», Schibsteds største eier, vil være konferansier på "The Shift".

Har du fortsatt ikke billett? Registrer deg nå. Det ble utsolgt sist.