Hadean Ventures: Fra venstre: Dr. Siro Perez, Dr. Ingrid Teigland Akay, Dr. Walter Stockinger. Foto: Hadean Ventures

Hadean Ventures lander første investorrunde for sitt nye fond. Skal investere 100 millioner euro i nordiske medtech-selskaper.

Publisert Sist oppdatert

Hadean Ventures kunngjorde i dag lanseringen av Hadean Capital I, et fond som skal investere opptil 100 millioner euro i MedTech, med særlig fokus på Norden.

Fondet støttes av et utvalg fondsinvestorer, inkludert Argentum med investeringspartnere  som Gjensidigestiftelsen, OPF, Varner og Saminvest, skriver Hadean i en pressemelding.

Gjensidigestiftelsen og Oslo Pensjonsforsikring var de første investorene i fondet og med svenske Saminvest på plass, er fondet nå klart for å gjøre sine første investeringer i selskaper innen helseteknologi og life science.

Ifølge Finansavisen, skal venturefondet ta mellom 20 og 40 prosent av selskapene de staser på, og medinvestorene vil være gründerne og øvrige venturefond.

Fondet skal hente inn opptil 100 millioner euro, i løpet av 2018 og har foreløpig hentet 35 millioner av disse, som tilsvarer om lag 340 millioner kroner.

-- Norden har fremragende forskere, investerer store beløp i forskning og et har et raskt voksende oppstartsmiljø. Samtidig er det svært få venture fond med fokus på life science tilstede. Vi ser en sterk deal flow av investeringsmuligheter med høyt potensiale her, sier Ingrid Teigland Akay, partner i Hadean Ventures, i en pressemelding.

-- Vi tror at det nye fondet er godt posisjonert for å utnytte investeringsmulighetene i den raskt voksende og innovative life science-sektoren i Skandinavia, sier konsernsjef Peder Hasslev i Saminvest i en pressemelding.

Hadean Ventures har kontorer i Oslo og Stockholm, og samarbeider med oppstarts- og forskningsmiljøer i hele Norden.

LES OGSÅ: 16 spørsmål til sjefen for Oslo Medtech.