Gründer of the year, Are Traasdahl i Tapad.

Tapad-gründer Are Traasdahl vil skape et super-venture-fond på 10 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Mener det er for lite kapital som investeres i vekst-selskaper.

Tidligere i dag kunne vi melde at TAPAD-gründer Are Traasdahl, som solgte selskapet sitt til Telenor tidligere i år for over 3 milliarder kroner, er på vei inn i det nye "Founders fund".

Nylig opprettet han Propeller-programmet i New York som skal hjelpe fem norske selskaper med å etablere seg i USA.

Tirsdag formiddag var han i Norge anledningen Aftenpostens konferanse "Fremtidens arbeidsmarked".

På scenen forteller han at han den største hindringen for norske startups er mangel på finansiering etter seed-runden (den første finansieringsrunden), når selskapet skal vokse fra fem til 30 personer, og hvor målet er å kunne bli blant de fremste innen sitt marked. I denne fasen er det et sterkt markedsfokus og tunge teknologiinvesteringer som krever kapital.

–Jeg håper vi kan skape et super-venture-fond på 10 milliarder kroner som kan ta investeringene i andre (a-runden) og tredje (b-runden) runde. Det er det som ikke eksisterer i Norge i dag, sier Traasdahl.

Han mener at fondet bør ha kapital fra både myndigheter og etablerte bedrifter.

–Det skal være ti ledere som har ansvar for én milliard hver, og de kan kun investere i a- og b-runder. Det skal være teknologifokuserte investeringer og fem av ti milliarder, skal være styrt av internasjonale ventureselskap, sier han til salen.

Han peker på at selv om 10 milliarder kan høres mye ut, så utgjør det kun 0,1 prosent av oljefondet.

Hør 10-minutters-intervjuet med Are Traasdahl her, hvor han forklarer dette fondet enda grundigere! Eller enda bedre, last den ned som podcast i iTunes eller andre steder du finner dine podcasts.