Apples Tim Cook på scenen under WWDC-konferansen. Foto: Apple
Apples Tim Cook på scenen under WWDC-konferansen. Foto: Apple

Hvordan Apple girer om, vil redde ipad-en og utfordrer Vipps til høsten

Publisert Sist oppdatert

I en spesialpodcast diskuterer vi Apples lanseringer på WWDC-konferansen på mandag. Blant nyhetene er funksjoner som går i direkte konkurranse med norske Vipps.

Mats Staugaard, gründer av Kickback og av «Apple-nettstedet» Mac1.no deltar i denne spesialpodcasten sammen med Shifters Lucas Weldeghebriel  for å hjelpe til å dechiffrere Apple-lanseringen på mandag.

Homepod vs Google Home vs Echo

Apple lanserte endelig Echo- og Google Home-konkurrenten Homepod, men har posisjonert den litt annerledes enn konkurrentene.  Hvordan og hvorfor, prøver Staugaard og Weldeghebriel å svare på.

Vil Apple ha en sjanse med Siri i dette landskapet?

Kan iPad-en bryte en negativ trend?

–iPad-salget har jo falt 13 kvartaler på rad. Kanskje kan det snu nå, mener Staugaard og trekker spesielt frem iOS-oppdateringen som gjør iPad-en i stand til å konkurrere mot laptop-en som foretrukne enhet.

Mats Staugaard er gründer av Kickback og Apple-magasinet mac1.no. Foto: Privat

Vipps, så var DNB i trøbbel

Apple lanserte også en betalingsintegrasjon i imessage som muliggjør vennebetaling. Norge var et av landene som sto på listen hvor dette skal rulles ut til høsten.

Hvilken betydning vil det ha for norske Vipps? Hvilke fordeler og ulemper har henholdsvis Apple og DNB i denne kampen?

Er du glad i Apple-produkter, bør du lytte til denne spesialepisoden. Målet vårt er at du i hvertf fall fikk ett nytt perspektiv etter å ha lyttet til episoden. Hvis ikke, så send feedback til lucas@shifter.no. Hvis du liker det du hører, setter vi også pris på feedback. Gjerne med en kort begrunnelse.

Hør hele episoden her, eller enda bedre: Last den ned via iTunes. Det har sjelden passet bedre å skrive dette enn nå:

Powered by Labrador CMS