Svein Willassen på toppen av Mount Fuji. Foto: Dag-Inge Aas

Videohelse-startup henter 12 millioner: Satset på tyske investorer

Publisert Sist oppdatert

Svein Willassen og hans Confrere får Point Nine inn på eiersiden.

Det har lenge vært klart at de hete videogründerne har jaktet en større runde. Det er Dagens Næringsliv som kan melde om at jakten nå er over. Svein Willassen og Ida Aalen henter nå 12 millioner kroner, med tyske Point Nine som ledende investor.

Videoveteranen Svein Willassen kom fra Telenor-startupen Appear.in før han startet Confrere i fjor, et verktøy som gjør at leger og psykologer kan møte pasientene via video. På kort tid har de fått mye oppmerksomhet i bransjen, og landet flere avtaler. Interessen har vært overveldende, men da i hovedsak fra utenlandske investorer, ifølge Willassen.

-- Vi kunne velge og vrake blant de beste, men da måtte vi ut av landet. Valget falt til slutt på det tyske ventureselskapet Point Nine. De skyter inn 900.000 euro, og så har vi flere mindre investorer som gjør at totalen ender på cirka 12 millioner kroner, sier gründeren til DN.

Psykologavtaler

Confrere er bare litt over ett år gammel, men allerede tatt i bruk av ulike profesjonsutøvere. Det er blant annet integrert i løsningen i PsykBase, journalsystemet hos 95 prosent av landets psykologer.

– Digital behandling bør ikke være forbeholdt visse aktører, så med dette samarbeidet gjør vi det mulig for enda flere å tilby online terapi med utgangspunkt i verktøyet de allerede bruker, sa Willassen til Shifter den gangen avtalen var klar. 

En-til-en-samtaler

Da Willassen startet Confrere, var det med den litt mer kryptiske uttalelsen om at de laget sikre en-til-en-videosamtaler i en verden der det meste var konferanseorientert.

–De fleste videokonferansesystemer er rettet mot team-samarbeid eller internkommunikasjon i selskaper. Vi har identifisert et behov for et videosamtale-system som er spesiallaget for 1-1-kommunikasjon, og mer spesifikt der en rådgiver møter en kunde, sa Willassen til Shifter. 

Når han nå får Point Nine på eiersiden, kommer han i selskap med Xeneta, som også har fått en solid investering fra tyskerne.