Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen ankommer Nærings- og fiskeridepartementet da han gikk på som minister i fjor høst. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen ankommer Nærings- og fiskeridepartementet da han gikk på som minister i fjor høst. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Næringsminister stanset styrebehandling av Krohn Traaseth. Styrelederen i Innovasjon Norge trekker seg

Publisert Sist oppdatert

Per Otto Dyb har trukket seg som styreleder i Innovasjon Norge. Ifølge Aftenposten skyldes det at han mener styret er overkjørt av næringsministeren.

Etter det avisa kjenner til, mangler deler av styret tillit til administrerende direktør Anita Krohn Traaseth.

Aftenposten skriver at Dybs beslutning skyldes at han mener at næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har overkjørt styret i en prosess der administrerende direktør Traaseths videre skjebne som toppsjef er eneste tema.

I en epost bekrefter Isaksen at departementet grep inn i saken etter at hans forgjenger Monica Mæland (H) mente det var styrets oppgave å vurdere stillingen til direktøren.

«Det som er nytt, er at valgkomiteen i selskapet for om lag to uker siden meddelte styreleder at han ikke ville bli innstilt til gjenvalg. Departementet var kjent med at styreleder arbeidet med ansettelsesforholdet til daglig leder. Ettersom det var klart at det ville bli skifte av styreleder, ble han informert om at det er departementets syn at ansettelsesforhold til daglig leder bør håndteres av den styrelederen som skal samarbeide med daglig leder i neste periode, og ikke av den som vil gå av om kort tid, samt at det heller ikke er heldig at et selskap eventuelt skulle skifte både styreleder og daglig leder samtidig», skriver Torbjørn Røe Isaksen.

I en epost skriver Anita Krohn Traaseth at styret ikke har tatt opp med henne at de vurderer hennes stilling.

Den nye styrelederen, Jørand Ødegård Lunde, presiserer i en epost til Aftenposten at tillit eller mistillit til den daglige lederen ennå ikke har vært en formell sak i styret.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS