Tørbjørn Røe Isaksen. Foto: Høyre

Røe Isaksen avviser at han instruerte Innovasjon Norge: "Veldig sikker på hva jeg sa"

Publisert Sist oppdatert
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener han har gitt klart uttrykk for hva staten som eier mener om endringer i ledelsen av Innovasjon Norge.

Ifølge NRK har tidligere styreleder Per Otto Dyb hevdet at styret ble instruert av staten da de ønsket å vurdere om administrerende direktør Anita Krohn Traaset skulle få fortsette i jobben.

– Det er for mildt å si at det var et råd. Det er en klar mening fra statens side at når styreleder skulle skiftes ut, så kunne det være uheldig for Innovasjon Norge å bytte ut både styreleder og administrerende direktør samtidig, sier næringsministeren til NRK.

Han understreker at det ikke dreier seg om en instruksjon av styret.

– Formelt sett er det ikke sånn vi instruerer styret, men det er et klart og tydelig signal fra største eier. De ordene jeg bruker er at det vil være naturlig om det påtroppende styret vurderer administrerende direktør, sier Røe Isaksen.

Han respekterer at styreleder er uenig i denne fremstillingen og tar til orientering at Dyb har oppfattet dette på en annen måte.

– Det er jo ikke noen ønskesituasjon for meg. Jeg vil jo ikke at styreledere skal være så usikre på hva som har blitt sagt, at de trekker seg. Selv om jeg er veldig sikker på hva jeg sa.

Arbeiderpartiet har ikke tatt endelig stilling til om de vil be om at saken kommer opp til høring i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

– Det som er viktig for oss og Stortinget, er å få greie på om dette er en politisk bevisst handling for å stoppe en prosess som styret har igangsatt og som eier ved departementet tidligere har akseptert eller ikke. Det svaret har vi ikke fått, sier partiets næringspolitiske talsmann Terje Aasland.

(NTB)