Anita Krohn Traaseth under Innovasjonstalen 2017. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Anita Krohn Traaseth under Innovasjonstalen 2017. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Anita Krohn Traaseth fikk en advarsel fra Innovasjon Norge-styret på 13 punkter

Publisert Sist oppdatert
I 2016 fikk Innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth en advarsel fra styret i selskapet. Advarselen inneholdt 13 forbedringspunkter, ifølge Aftenposten.

Ifølge Aftenposten kritiserte styret Krohn Traaseth for mangelfull rolleforståelse, manglende evne til å ta kritikk og for problematiske utspill i offentligheten.

Trakk seg

Sist søndag ble det kjent at Per Otto Dyb trekker seg som styreleder i Innovasjon Norge med umiddelbar virkning. Ifølge Aftenposten som først omtalte saken, skjedde dette fordi han mener styret er overkjørt av næringsministeren i en prosess der Anita Krohn Traaseths stilling som administrerende direktør skal være eneste tema.

Ifølge Aftenposten skapte en kronikk Traaseth skrev i oktober i fjor ny uro i styret. To år tidligere fant flere styremedlemmer det uakseptabelt da Traaseth skrev et privat blogginnlegg om det hun kalte en internt drevet svertekampanje mot henne, ifølge avisens kilder.

Bekrefter kritikk

Anita Krohn Traaseth bekrefter i en kommentar til Aftenposten at styret var kritisk til et blogginnlegg hun skrev i 2015 og ga henne en irettesettelse som hun skriver at hun har innrettet seg etter de siste to årene.

– Etter dette tidspunkt, mars 2016, er jeg dog ikke kjent med at det har vært fremmet kritikk, verken skriftlig eller muntlig, bortsett fra i forbindelse med kronikken om oljeparadokset i Aftenposten 2017. Den har skapt uro i styret, men jeg er ikke kjent med at dette på noe tidspunkt skal være et grunnlag for en eventuell avvikling av mitt ansettelsesforhold, skriver Traaseth.

LES OGSÅ: Oljelobbyistene krevde at Traaseth dempet seg.

NTB

Powered by Labrador CMS