Karsten Refsdal, gründer og daglig leder i Finn.no-tjenesten Livvin, melder overgang til Otovo. Foto: Cecilie Bannow

Gjorde butikk av bolig-flørt: Nå går Livvin-gründeren til Otovo

Publisert Sist oppdatert

Gründeren bak Finn.no-tjenesten Livvin, Karsten Refsdal, gjenforenes med daglig leder Andreas Thorsheim i Otovo.

På et halvt år har solcelle-selskapet Otovo vokst fra 23 til 66 ansatte. En eventyrlig vekst - som likevel har gjort vondt internt, fortalte gründer Andreas Thorsheim i et intervju tidligere denne uken.

Det seneste tilskuddet i staben er Karsten Refsdal, gründer og daglig leder i Livvin, et nettsted som gir oversikt over boliger som skal komme for salg, også omtalt som en "flørt med boligmarkedet".

Selskapet har i et års tid vært en del av Finn.no.

Refsdal får tittelen "Senior Product Manager", en posisjon har er godt kjent med fra liknende stillinger tidligere i karrieren - blant annet i Schibsted, hvor han jobbet tett sammen med nettopp Thorsheim.

– Karsten og jeg har jobbet sammen i Schibsted, så dette vet jeg blir bra, sier Thorsheim og fortsetter:

– Han har vært gründer selv, og vet hvordan man bygger produkter gjennom hundrevis av prøver og feil. Han kommer inn i et supersterkt team, og sammen skal vi ta Otovo til nye høyder.

Produktfaglig utfordring

Selv forteller Refsdal at han aldri hadde sagt ja til jobben om det ikke var "ekstremt gøy" å jobbe med Thorsheim. Det er imidlertid mer som ligger bak jobb-byttet.

– Årsaken er egentlig ganske enkel. Dette er en produktfaglig utfordring. Det ligner også ganske mye på det jeg har jobbet med i Livvin, sier Refsdal, og legger til:

– I Otovo kan man også sette et tall på bidraget. Man kan si at "i år produserte vi x antall terrawatt-timer." Det er ikke mange, selv i fornybarsektoren, som kan sette konkrete tall på det. Det synes jeg er spennende.

"Helt sykt gode kandidater"

Ifølge Thorsheim kan Otovo plukke nye ansatte fra øverste hylle.

– Når vi ansetter landsjefer i nye land, for eksempel, får vi helt sykt gode kandidater. Folk som har jobbet for Silicon Valley-selskapene i ti år og tenker at det ikke kan være meningen med livet å skyve ut mer lydbøker, utleie av leiligheter eller organisert pirat-taxivirksomhet, sier han.

– De tenker at de vil gjøre noe annet med livet nå, og bidra til noe grønt. Det er superkult å se at en tre år gammel startup fra Norge kan konkurrere mot sånne typer selskaper, fordi de drar i en retning som folk har lyst å bruke livene sine på.

Otovo-gründer Andreas Thorsheim tror selskapet kan ta en ledende posisjon i det europeiske solcellemarkedet. Foto: Magnus Peter Harnes

Refsdal starter i Otovo i løpet av oktober, og forteller at det ennå ikke er klart hvem som tar over hans rolle i Livvin.

Hør også podcasten: Hvordan skalere for å erobre det europeiske sol-markedet