Claus Gaustad, Sven Inge Bråten, Anders Johnsen og Waqas Azeem. Foto: Documaster

Tørster etter "tørr" tech: Investorene i kø da Documaster hentet 30 millioner

Publisert Sist oppdatert

Arkiv-startupen har doblet abonnementsinntektene hvert år, og måtte takke nei til flere investorer da hentet penger til en ny storsatsing.

Shifter har tidligere omtalt hvordan Documaster gjør brennhet business ut av noe som mange av oss synes er knusktørre greier. Det norske teknologiselskapet har utviklet et produkt som rydder opp i dokumentkaoset, og med dette har arkiv-startupen solgt så det har luktet svidd i det offentlige markedet. Nå tar de sats også blant private bedrifter.

– Vårt fokus har vært å lage et produkt som ansatte i bedrifter faktisk har lyst til å bruke. Vi lagrer og organiserer bedrifters dokumentasjon og gjør det veldig enkelt for brukerne å finne frem igjen relevant dokumentasjon, forklarer Anders Johnsen, CEO i Documaster.

– Suksessfaktoren ligger i brukergrensesnittet og hvordan teknologien vår fjerner all støy ved gjenfinning.

Johnsen tok over som sjef for selskapet etter Pål Reinert Bredvei, bare en av flere kjente profiler som har vært med i teamett. En annen er Adrian Søbyskogen som senere gründet det fremgangsrike digitalbyrået CompEdge.

Ettertraktet blant investorene

Samtidig som Documaster forteller om planene om å gå for alvor inn i privatmarkedet, slipper de også nyheten om at de har hentet 30 millioner kroner til den nye storsatsingen.

Emisjonen ble raskt overtegnet, og Summa, som er største eier, gikk inn med 20 millioner. De resterende 10 millionene kom fra nest største eier, Norselab. Disse to var også sentrale da selskapet hentet 100 millioner kroner i 2017.

– Vi er blitt kontaktet av flere investorer både i inn- og utland som ønsket å være med, men er veldig tilfreds med at eksisterende eiere har så stor tro på oss, sier Johnsen.

Documaster sine produkter er skybaserte og abonnementsdrevne. Abonnementsinntektene har doblet seg hvert år de siste 5 årene og salgsinntektene er forventet å lande på 35 millioner for 2019.

– Leverer kontroll

Documaster hadde antageligvis også vært innehaver av norgesrekorden i "lav churn", hvis dette hadde vært en egen idrettsgren. Selskapet har nemlig ikke mistet en eneste kunde siden oppstarten i 2014, ifølge Johnsen.

– Kundene våre velger å forlenge abonnementene de har med oss, og det bekrefter at vi leverer noe de setter pris på. Vi tror at vi ser starten på veldig mange, lange kundeforhold, og akkurat denne langsiktigheten er noe vi legger til grunn i vår forretningsmodell og i vår produktutvikling, sier Johnsen og legger til:

– Dokumentasjon for bygninger, infrastruktur, ansatte, kunder og andre viktige resurser er noe alle bedrifter må ha kontroll på over lang tid – og det er denne kontrollen vi leverer.

Documaster ble etablert i 2014 av Dimitar Ouzounov og Christian Lundvang i samarbeid med Norselab. Selskapet leverer skytjeneste for Records Management til privat og offentlig sektor.

På kort tid har flere enn 200 kunder, deriblant Telia, Bama, Berentsen, Østfold Energi og Knutsen OAS Shipping.

Documaster eies av Summa Equity (54 prosent), Norselab (33 prosent) samt gründere og ansatte.