LITE OG MOBILT: Huddly-kameraet er lite, hendig og har en synsvinkel på 120 grader. Her tester salgs og markedsdirektør Heidi Frost Eriksen sitt eget kamera.Foto: Lucas H. Weldeghebriel

Huddly henter 80 millioner kroner. Prises til over en halv milliard!

Publisert Sist oppdatert

Videokonferanse-selskapet som startet i 2013 landet nylig en storavtale med Google. Nå henter de 80 millioner kroner.

--Dette handler om å akselerere nå i kjølvannet av Google-avtalen. Vi vil gire opp med flere produkter i porteføljen vår, sier administrerende direktør i Huddly, Jonas Rinde, til DN.

Avisen skriver at selskapet nettopp har fått i land en emisjon på 80 millioner kroner.

Ifølge styremedlem Torkjell Johan Nilsen er dette potensielt selskapets siste emisjon.

--Det sier sitt om hva vi tenker om utviklingen neste år, sier han til DN.

Planen er å doble produktutviklingsavdelingen, samt øke akselerere utviklingen av neste generasjons kamera.

Avtale med Google

I oktober presenterte Google  sin nye videokonferanseløsning G suite, et hardware-kit bestående Googles egen mikrofonhøyttaler, en prosessor fra det kinesiske pc-konsernet Asus og det lille smartkameraet Huddly Go.

Ifølge DN skal flere selskaper ha kontaktet Huddly etter at det ble klart at de samarbeidet med Google, og ønsket å kunne tilby Huddly Go også i deres videopakker.

Prises til over en halv milliard

Selskapet prises nå til 575 millioner kroner, skriver DN. Det er primært eksisterende investorer som har deltatt i emisjonen, men de har også fått inn noen nye. I tillegg selger gründerne Anders Eikenes og Stein Ove Eriksen seg ned i selskapet.

Tidligere investorer er blant annet Mertoun Capital, Trond Riiber Knutsen og Graham Williams. Sistnevnte har solid erfaring med videokonferansesystemer har 36 års fartstid som selskapsbygger. Han har blant annet vært med å bygge australske iVision fra å være et lite selskap som drev med utleie av AV-utstyr til å bli en av de ledende telekonferanseaktørene i APAC-området (Asia og stillehavet).

I juni i 2016 skrev Shifter at han gikk inn med 13 millioner kroner i selskapet.

Huddly, som tidligere het Kubikam, har totalt hentet inn 240 millioner kroner siden oppstarten i 2013.


PS: Huddly-ansatte Kristoffer Koch kjøpte 5000 bitcoins for 200 kroner i 2009.