Ståle Fredlund Huseby i Relink får inn en ny dose penger.

Disse norske seriegründerne henter penger fra dansk storfond. Bruker maskinlæring til å effektivisere rekruttering

Publisert Sist oppdatert

Nordmenn bak den danske rekrutteringsraketten Relink bruker kunstig intelligens til å matche jobbsøkere med selskaper.

Det er det danske fondet SEED Capital som nå setter penger på at de tre norske gründerne vil lykkes med sin plan om å erobre rekrutteringsmarkedet ved hjelp av kunstig intelligens. Av konkurransemessige grunner vil ikke SEED gå ut med hvor mye de går inn me.

Ståle Fredlund Husby har startet selskapet sammen med sin tidligere partner i Plapre.com, Sigurd Gran, samt Anders Bakke. Sistnevnte var sentral i å bygge opp mobilbetalingstjenesten mCash før den ble solgt for ti måneder siden.

Startupen Relink skal løse problemet med at bedriftene bruker enormt med tid på rekrutteringsprosesser. Slike prosesser gjøres i dag av mennesker, men gründerne tror maskinene kan effektivisere dette.

– Det er mann mot maskin i dette tilfellet, og maskinen vinner. Maskinen er i stand til å gå gjennom millioner av dokumenter på sekunder og matche opplysninger som det vil ta mennesker hundrevis av timer å gjøre, sier CEO Ståle Fredlund Husby i Relink i en pressemelding.

Medgründer Sigurd Gran, tidligere Plapre.com.

Tid er penger

Argumentasjonen er som følger: Hvis du er et selskap med tusen ansatte, og har et vekstmål på 15 prosent og en gjennomstrømming på ti prosent, må du finne 250 nye ansatte hvert eneste år, eller en ansatt per arbeidsdag. For å finne den rette må du i gjennomsnitt gå gjennom hundre søknader per jobb. Det betyr at selskapet må gå gjennom 25.000 søknader i året.

I pressemeldingen vises det til at en ansettelsesprosess koster i gjennomsnitt 8000 Euro og tar ti til 12 uker. 80 prosent av kostnadene og 50 prosent av tiden går med til å finne kandidater, ved å se på profiler og manuelt forsøke å se om kandidatene passer jobben, før det kalles inn til et eventuelt jobbintervju.

Det såkalte HR-tech markedet er anslått å være verdt to milliarder Euro, og er forventet å mangedoble seg i de kommende årene.

Rekrutteringens Netflix

I pressemeldingen sammenlignes Relinks metode med Netflix, der du får anbefalt filmer som tjenesten tror du vil like, basert på hva du har sett tidligere.

– Relink løser et eksepsjonelt tidskonsumerende problem. De finner relevante kandidater som ikke nødvendigvis heller har søkt på stillingen. Dette har potensial, mener portføljeforvalter Alexander Viterbo-Horten i SEED Capital, fondet som nå går inn i Relink.

De norske gründerne holder til i Founders House i København, og skal ifølge pressemeldingen allerede tjene penger.