Hans Petter Madsen går inn som daglig leder for og partner i Analytika.

Slutter hos finansgigant for å lede konsulenter som investerer tech

Publisert Sist oppdatert

Analytikas nye daglige leder og partner har erfaring fra lederposisjoner i DNB, HELP og SpareBank 1. 

Hans Petter Madsen, som "har lang fartstid som CEO i DNB Forsikring" går nå inn som både partner og daglig leder for det nystartede rådgivnings- og investeringsselskapet Analytika. Dette fortelles i en pressemelding fra Analytika, der det også opplyses at Madsen tidligere har hatt sentrale lederposisjoner i HELP Forsikring og SpareBank 1 Forsikring.

Asbjørn Aandstad, partner i Analytika, forteller i pressemeldingen om den antatte "boosten" Madsen vil tilføre selskapet.

-- Vi i Analytika er ekstremt fornøyd med å få Hans Petter på laget. Ikke bare er det en fantastisk bekreftelse på at det vi holder på med er attraktivt og spennende, Hans Petter vil åpenbart også tilføre en lederkompetanse og erfaring som vil gjøre oss i stand til å ta enda noen steg fremover innenfor management consulting, sier Aandstad.

Madsen trekker blant annet frem Analytikas kontakt med oppstartsvirksomheter som noe han ser frem til å jobbe videre med.

-- Jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer. Koblingen mellom venture og consulting er kjempespennende, og Analytika har investert i en rekke oppstartvirksomheter, spesielt innenfor FinTech-området. Jeg tror at min erfaring fra både ledelse av selskaper og det å bygge opp virksomheter fra bunnen av vil være veldig nyttige bidrag. I tillegg tror jeg at min erfaring vil være nyttig også inn på andre områder som rådgiver og sparringspartner for ulike ledere, ledergrupper og styrer innenfor finansnæringen, sier Madsen i pressemeldingen.

Analytika ble etablert for kun to år siden, og leverer konsulenttjenester, i tillegg til at de investerer i startups. De har blant annet jobbet med forsikringsselskapet Tribe, helseappen Fort Frisk og fundingplattformen DealFlow.