Jeff Bezos, daglig leder for Amazon. Foto: AP Photo/Ted S. Warren, File
Jeff Bezos, daglig leder for Amazon. Foto: AP Photo/Ted S. Warren, File

Amazon øker minstelønnen til selskapets 350.000 ansatte: – Vi ville vise vei

Publisert Sist oppdatert

Amazons nye retningslinjer for lønn, som gjør at alle deres ansatte i USA må tjene minst 15 dollar i timen - vil tre i kraft 1. november. 

Regelendringen vil også omfatte Whole Foods, i tillegg til sesongbaserte og midlertidige ansatte. Amazon oppgir at totalt 250.000 ansatte, pluss 100.000 sesongbaserte ansatte, dermed har fått endringer i minstelønnen, skriver TechCrunch.

Amazon har tidligere vært i hardt vær på grunn av hvordan deres ansatte har blitt behandlet, og lønnen de har fått. Blant annet tok Bernie Sanders til orde for en ny lovgivning for å få slutt på det han kalte "corporate welfare". Tittelen på lovforslaget ga lite rom for tvil om hvem han mente: "Stop Bad Employers By Zeroing Out Subsidies (BEZOS)".

-- Vi hørte på våre kritikere, tenkte nøye på hva vi ville gjøre, og bestemte oss for at vi ville vise vei. Vi er glade for denne endringen og oppmuntrer våre konkurrenter og andre store selskaper til å bli med oss, sa Jeff Bezos, daglig leder for Amazon, i forbindelse med annonseringen av den nye minstelønnen.

Powered by Labrador CMS