Swarm64-gründerne i 2015: (f.v) David Geier, Thomas Richter, Eivind Liland og Alfonso Martinez (Foto: Grüenderszene).

Norsktyske Swarm64 henter 104 millioner kroner fra Intel, Alliance og Investinor

Publisert Sist oppdatert

Swarm64 har laget en tjeneste som åpner opp for sanntidsanalyser av store mengder høyhastighetsdata. Nå henter de 104 millioner kroner fra blant annet Investinor, Alliance Venture, Intel Capital og Target Partner.

Selskapet ble startet av norske Eivind Liland og tre tyske medgründere i Berlin 2013. I serie-B-runden, som nylig ble avsluttet, hentet selskapet 12,5 millioner dollar. Med dagens valutakurs tilsvarer det 104,13 millioner NOK.

Det norske investeringsselskapet Alliance Venture har vært med Swarm64 hele veien.

-- Vi så Swarm64s potensial tidlig og har støttet selskapet siden seed-stadiet. Nå er vi glade for å støtte selskapet under vekstfasen, sier partner Bente Loe i Alliance Venture i en pressemelding.

Alliance-partner Bente Loe utenfor Intels hovedkvarter i Santa Clara (Foto: Erling Martmaann-Moe).

- Adresserer en enorm markedsmulighet

Teknologien til Swarm64 kan øke ytelsen til databaser. Samtidig kan bedrifter behandle et stort antall transaksjoner og komplekse analysespørsmål i sanntid. Det var Investinor og Intel Capital som gikk inn med mest kapital. Investeringsdirektør Øyvind Eriksen i Investinor forklarer i en pressemelding at nåværende SQL-databaser er utilstrekkelige for å behandle store mengder høyhastighetsdata i sanntid.

-- Swarm64 adresserer en markedsmulighet verdt millarder av dollar. Det globale “in-memory computing”-markedet er beregnet til å være verdt 31 milliarder dollar i 2018, ifølge markedsanalytikere, sier Eriksen.

Skal brukes av Intel

Investinor, Alliance Venture og Target Partners har tidligere investert i Swarm64, som har kontorer i Oslo, Berlin og Santa Clara. I 2015 gikk disse aktørene inn med til sammen 7,1 millioner euro. Nytt i serie b-runden er at også Intels venture-kapitalfond, Intel Capital, er med som investor. Intels visepresident for Programmable Solutions Group, John Sakamoto, mener synergieffekten mellom Swarm64 og Intel er tydelig.

-- Sammen med Swarm64, forkorter Intel våre kunders tid til innsikt i en verden med stadig flere tilkoblede enheter og akselerere datastrømmer, sier han i en pressemelding.

CEO Karsten Rönner i Swarm64 er fornøyd med å få med Intel på laget.

-- Samarbeidet med Intel vil hjelpe oss med å betjene et globalt marked med den mest avanserte teknologien. Swarm64SDA gjør det mulig for alle med grunnleggende ferdigheter i relasjonsdatabaser å få dyp ny forretningsinnsikt på kort tid.

Finansieringen vil bli brukt til å styrke Swarm64s posisjon som en global leder innen FPGA-baserte akseleratorer for relasjonsdatabaser, står det i en pressemelding.