Torbjørn Røe Isaksen. Her fotografert i forbindelse med et besøk på Bekkestua skole i 2017 (der også Erna Solberg deltok). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Milliondryss til internasjonal satsning på norsk helseinnovasjon

Publisert Sist oppdatert

Målet er at norsk helseinnovasjon skal gjøre det stort internasjonalt. 

De seks millionene skal gå til miljøer innen helseinnovasjon, for å muliggjøre et tettere samarbeid om en internasjonal satsning.

– Vi vil at norske bedrifter som jobber med helseteknologi skal ha muligheten til å bli store internasjonalt. Mange land står overfor krevende problemstillinger i sine helsevesen, og her kan norske løsninger spille en viktig rolle. Målet er å få flere norske helsebedrifter ut i internasjonale markeder, og bidra til å skape industriarbeidsplasser og eksportinntekter, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Siva deler ut pengene via sine næringshage- og inkubasjonsprogrammer, og skal gjøre at norske helsebedrifter kan vokse og lykkes i internasjonale markeder.

-- Næringslivet har en viktig rolle

Seks innovasjonsmiljøer skal sammen bygge opp et "helsekonsortium", og samarbeide om en internasjonal satsning. Miljøene er helseinkubatoren Aleap i Oslo, Valide i Stavanger, Bergen Teknologioverføring, Norinnova i Tromsø og teknologioverføringskontorene ved Sintef og NTNU i Trondheim.

Fokuset hos miljøene skal blant annet ligge på hvordan man skal håndtere den voksende andelen eldre i Norge.

– Vi har en aldrende befolkning, og vi har ikke nok hender i helsesektoren for å dekke behovet. For å ta vare på befolkningen og sikre en bærekraftig helse- og omsorgstjeneste må vi legge til rette for innovative og smarte løsninger. Her har næringslivet en viktig rolle, sier Røe Isaksen i pressemeldingen.

De seks millionene Siva gir helsekonsortiet er en del av en pott på 14,5 millioner kroner, som Siva gir til vekst og utvikling i norsek selskaper. Blant 43 søkere har fem fått støtte.