Tibber har lansert en heldigital strømtjeneste. Daglig leder for BKK Grønn Invest, Monica Inde Zsak, og daglig leder for Tibber, Edgeir Vårdal Aksnes viser frem den nye strømappen. I bakgrunnen ser man Frøland kraftverk i Samnanger kommune, et av kraftverkene i BKK. Foto: Jørgen Steffensen

Investerer 15 millioner kroner i Tibbers heldigitale strømtjeneste

Publisert Sist oppdatert

Nå kan norske husholdninger handle heldigital strøm fra tjenesten Tibber, etter at selskapet inngikk en allianse med en av landets største kraftkonsern, BKK.

Tibber ble først ordentlig kjent i fjor da Petter Stordalen utropte dem til vinner av sitt gründerprogram.  I Petter Stordalens «gründerkonkurranse» stakk de av med seieren, og til sammen hentet de  syv millioner kroner fra hotellkongen, Innovasjon Norge og det svenske investeringsselskapet Wellstreet.

Nå har også kraftkonsernet BKK meldt seg på investorlisten og har puttet 15 friske millioner kroner i strømtjenesten. Dette skjer samtidig med at BKK har gjort alle sine 28 kraftverk tilgjengelig for nettopp handel av strøm via Tibber. Og nettopp begrepet "heldigital strømtjeneste" - Tibbers varemerke - kan være nytt for mange.

-- Tibbers heldigitale strømtjeneste er en app der du kan kjøpe og styre strømmen gjennom appen. I vanlige strømavtaler bytter en kilowatt time hender ganske mange ganger fra den blir produsert til den blir brukt. Det vi har gjort nå, er at vi er at vi har forkortet kjeden. Kilowatt timene har blitt billigere, og da blir det også enklere å koble strømmen opp til strømstyring gjennom feks at man kan knytte det opp til en smarttermostat eller en elbil. Dermed har Tibber to positive følger, forteller daglig leder og gründer i Tibber, Edgeir Vårdal Aksnes, til Shifter.

Det betyr at en kunde enkelt kan bytte strømleverandør i tillegg til å styre strømmen i huset via appen. På sikt er tanken at dette skal skje helt automatisk.

-- Løsningen kan be om å få strøm til beste pris hele tiden, og den optimerer hvilken tid på døgnet den skal kjøpe inn strømmen. Vi kan kjøpe rett fra de som produserer strøm, så kunden unngår fordyrende mellomledd, og man får full oversikt over strømforbruk på mobilen, sa medgründer Edgeir Vårdal Aksnes til Shifter i februar.

Sammenlignet med Vipps

Aksnes forteller at Tibber kan komme til å føye seg inn i rekken av nye teknologiske løsninger som utfordrer de gamle og etablerte. Dette har allerede skjedd innen taxinæringen, finans- og musikkbransjen.

-- Det har ikke vært så mange enkle muligheter tidligere, men det er det som blir enkelt og muliggjort nå. En av brukerne våre sammenligner denne tjenesten med Vipps, sier Aksnes.

-- Ønsker ikke å sitte på gjerdet

I en pressemelding fra Tibber forteller Monika Inde Zsak, leder for BKK Grønn Invest, at alliansen med Tibber er en investering for fremtiden.

-- Tibbers plattform representerer det som kan bli fremtidens markedsplass for handel og styring av energi. Ikke bare her i Norge, men også globalt. Med økende lokal produksjon fra eksempelvis solenergi, blockchain teknologi og  robotisert strømstyring er det naturlig at dagens energisystemer endrer seg dramatisk. BKK ønsker ikke å sitte på gjerdet mens dette skjer, vi ønsker i stedet å aktivt drive frem endringen, sier Zsak i pressemeldingen.

Aksnes har stor tro på at Tibber vil påvirke markedet innen strømtjenester.

-- Vi ser starten på en omveltning i strømmarkedet som vil sette sluttkunden i føringen for all utvikling, sier Aksnes i pressemeldingen.