Øyvind Apelland, nye sjef for Aera.

Går fra BankAxept til å lede dagligvarekjeders kundeidentifikasjon- og datasatsning

Publisert Sist oppdatert

Tidligere BankAxept-sjef Øyvind Apelland skal lede Aera Payment & Identification (Aera).

Det er dagligvaregigantene Norgesgruppen og Coop som står bak Aera, som skal utvikle en infrastruktur for identifikasjon av kunder mot medlemsprogram og knytning til betaling.

--Dette gjør at butikkene enklere kan identifisere kundene og derigjennom kunne tilby kundene fordeler og en ny sømløs og fremtidsrettet kundereise. Måtene man handler på – og betaler på – er i endring og da er det viktig å sikre at man får identifisert kunden slik at handelen vil gå smidigere og hurtigere for kunden, sier Øyvind Apelland, som nå går fra BankAxept til å lede selskapet Aera.

-- Aera og BankAxept har hatt et godt samarbeid og jeg er blitt kjent med Aera som et spennende selskap med store ambisjoner og muligheter. BankAxept er et produkt- og infrastrukturselskap med et sterkt og godt forhold til handelen og det blir nå spennende å tre over på handelens side for å bidra til at effektiv betaling og identifikasjon ivaretas også i fremtiden. Dette er ekstremt viktig for å sikre handelens konkurransekraft i en stadig mer krevende konkurransesituasjon, hvor bruk av ny teknologi og tilpasning til fremtidens kundereise på tvers av kanaler er avgjørende, sier Apelland.

Han understreker at de ikke vil være en konkurrent til BankAxept, BankID og Vipps, men heller en samarbeidspartner.

--Vi er opptatt av samarbeid. Vi ønsker ikke et fragmentert betalingslandskap i Norge. Både varehandelen og bank og finans-bransjen er tjent med å ha en effektiv betalingsinfrastruktur. Både Vipps og Aera har en rolle i å sikre at Norge er helt i front når det gjelder betalingsinfrastrukturer.

--Det er Coop og Norgesgruppen som står bak. Hvorfor ikke også Rema?

-- Selskapet ble etablert før min inntreden og jeg kjenner ikke bakgrunnen for eierkonstruksjonen. Dette må eierne kommentere, sier han.

--Men det er slik at dere bygger en infrastruktur som alle butikker kan delta på hvis de ønsker. Også Rema?

--Ja, dette skal være åpent for alle.

Styreleder Eldar Skjetne i Aera mener Øyvind Apelland har en bakgrunn og kompetanse som passer godt til selskapets videre behov.

-- Øyvind er en kunnskapsrik og dyktig leder med lang fartstid innenfor betaling. Han har sentral kompetanse i skjæringspunktet mellom teknologi og forretningsutvikling, noe som er viktig for videreutviklingen av Aera som et fremtidsrettet selskap på vegne av handelen, sier Skjetne.

Apelland begynner i stillingen i løpet av høsten.