Abraham Foss, CEO i Telia Norge. Foto: Presse

Get-sjefen gir seg før sammenslåing: Abraham Foss skal lede nye Telia Norge

Publisert Sist oppdatert

I løpet av første kvartal neste år vil Get TDC Norge og Telia Norge formelt slås sammen og etablere en ny utfordrer i det norske markedet.

Abraham Foss vil lede det nye selskapet. Gunnar Evensen, som til nå har ledet Get TDC, har på eget initiativ valgt å forlate Telia Company, skriver selskapet i en pressemelding.

– Abraham har alle de lederegenskaper som skal til for å fortsette den suksessrike utviklingen til Telia i Norge. Vi står foran en spennende tid som en sterk utfordrer i det norske markedet hvor vi skal levere konvergente kundetilbud til både privatpersoner og virksomheter, sier Johan Dennelind, konsernsjef i Telia Company.

Foss startet i Telia Norge som administrerende direktør i 2015.

– Jeg er veldig glad for å få muligheten til å lede det nye selskapet, og jeg ser frem til å jobbe sammen med både dyktige nye og kjente kollegaer, sier han.

Sammenslåing

Evensen startet i Get TDC i 1998 og har vært administrerende direktør siden 2000. Han forlater stillingen umiddelbart, men vil forbli i selskapet inntil sammenslåingen er gjennomført, skriver selskapet videre.

– Gunnar har med enorm suksess posisjonert Get TDC som en ledende tilbyder av bredbånd og tv-tjenester i Norge. Jeg setter stor pris på de verdiene han har skapt og hans innsats i denne første sammenslåingsfasen. Jeg ønsker ham alt godt og lykke til med videre utfordringer, sier Dennelind.

– Beslutningen om å gå videre har modnet siden i sommer. Det er vemodig å forlate et så spennende selskap med så dyktige medarbeidere, men det er en tid for alt, og jeg har nå lyst til å dra ut på nye eventyr. Denne fusjonen er industrielt helt riktig og Telia vi være den beste eier for å videreføre vår suksessrike reise, sier Evensen.

Mark Ivin, i dag CFO i Get TDC, vil i tillegg til sine nåværende arbeidsoppgaver fungere som administrerende direktør i Get TDC frem til sammenslåingen i første kvartal 2019.