Investering

Norsk AI-scaleup henter 30 millioner

Simplifai lager AI-løsninger for prosessautomatisering til bank- og forsikring, nå går Idékapital inn med 30 millioner kroner i en emisjon.

INVESTERER: Idékapital investerer 30 millioner i Simplifai.
Publisert Sist oppdatert

– Idékapital er den ideelle partneren for Simplifai. Deres erfaring med å hjelpe selskaper med lignende utviklingsbaner gjør dem til uvurderlige partnere. Med Idékapitals ekspertise innen å gjøre produkter klare for markedet og internasjonal ekspansjon, er vi rustet til å akselerere vår vekstbane og skape meningsfull innvirkning i forsikrings- og banksektoren, sier Bård Myrstad, CEO i Simplifai i en post på Linkedin. 

Nå går VCen altså inn med 30 millioner i Simplifai. Hvor mange prosent de kjøper vil ikke partene si noe om på nåværende tidspunkt, men Myrstad sier ingen av eierne i selskapet sitter med majoriteten alene. 

Forrige gang Shifter skrev om Simplifai var da de kjøpt opp av Elop som er notert på Oslos «lillebror-børs» Merkur Market. Sommeren 2022 kjøpte ledelsen seg selv ut fra Elop, gjennom en såkalt «management buyout». 

– Vi er begeistret over å skulle støtte Simplifai på deres reise med innovasjon og ekspansjon. Deres forpliktelse til å levere betydelig verdi for kundene sine og deres visjonære tilnærming til å utnytte AI, passer perfekt med vår investeringsstrategi. De har bygget et sterkt fundament, og vi er ivrige etter å bidra til deres fortsatte suksess globalt, skriver Krisztina Horvath hos Idékapital på Linkedin. 

Sitatene fra Linkedin-posten i denne saken er oversatt fra engelsk til norsk.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.