finansiering

Cofounder lukker såkornfond for Midt-Norge på 200 millioner

Målet var minst 300 millioner, nå er såkornfondet lukket på 200.

Såkorn 1 Midt er lukket med 200 millioner kroner som skal investeres i selskaper i Midt-Norge. Fra venstre: Christina Santos, Jan Biti og Bjørnar Reitain i Cofounder.
Publisert

Det var Sparebank 1 SMN som opprinnelig tok initiativet til et eget såkornfond rettet mot bedrifter i Midt-Norge, som Cofounder skal forvalte. 

Det ambisiøse målet på minst 300 millioner kroner har de imidlertid måttet justere.I tillegg ser det ut til at Sparebank 1 SMN går inn med 100 millioner i stedet for 150 millioner, som de sa i fjor sommer

De andre som går inn med penger i Såkorn 1 Midt  er blant annet KLP, Reitan Kapital, Adolf Øiens Fond, Trønderenergi, PIR-miljøet i Ålesund og en rekke private investorer, ifølge Cofounders nettsider

– Vi opplever stor pågang av bedrifter som trenger kapital og ser mange attraktive investeringsmuligheter i løpet av relativt kort tid. Blant annet har vi i underkant av 70 bedrifter vi følger aktivt med på og vi er i aktiv dialog med flere. Felles for bedriftene vi vurderer er at de har unik teknologi og stort vekstpotensial. Vi håper å ha plassert første investering allerede før sommeren, sier Bjørn Reitan, managing partner i Cofounder.

Planen skal være å investere i 10-20 bedrifter i Trøndelag og Møre og Romsdal. Over halvparten av investeringene skal være i selskaper som er yngre enn 5 år. Fondet kan også investere i eldre selskaper som har under 50 ansatte og under 100 millioner kroner i balanseverdi. 

– Behovet for tidligfase vekstkapital er stort, og Cofounder har ambisjon om å utvide fondet innenfor de neste 12 månedene, skriver selskapet. 

Cofounder melder at fondet blir bransje-agnostisk, altså at de i prinsippet er åpne for alt, men at de skal bygge på teknologiområder og bransjer der Midt-Norge står sterkt. Blant annet havbruk, digitalisering og autonomi, maritim industri og helse.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.