Trond Kittelsen: «Hvis gründere hørte på hva alle rundt rådet dem til, ville mange selskaper vært ferdige for lenge siden»

SevenSix-gründeren har funnet formelen som gjør ham i stand til å spille tennis uansett hvor gammel han er.

Publisert Sist oppdatert

Shifter tar tempen på norske gründere i sommervarmen.

1. Hvordan lyder din 20-sekunders pitch av deg selv?

Leder det mest spennende sportstech-selskapet i verden. Lidenskap for tennis, teknologi og forretning. Opptatt av riktig balanse mellom jobb, familie og fritid. Mesteparten av fritiden går ut på familie, tennis, tennis-fotball, trening, musikk og tennis.

2. Er det Norgesferie, utenlandsferie eller ingen ferie i år?

Umulig å planlegge noen ting som helst nå, så vi har ikke andre planer enn Ryfylke. Sjøhus, båt og familieliv. Mulig vi tar noe på sparket også, men det har vi ikke hatt tid å diskutere enda.

3. Hva er det verste du har opplevd som gründer i året som har gått?

Entreprenørskap består i problemløsning, store som små. Investordialoger er alltid krevende, men merker at det blir vanskeligere og vanskeligere å si nei til SevenSix nå. Alltid mange x-faktorer som timing, vertikaler, kjemi som er i spill.

4. Hva er det beste du har opplevd som gründer i året som har gått?

Opplevd veldig mye bra det siste året. En viktig milepæl var da vi lanserte SevenSix globalt i september 2020. Stolt av teamet som har bidratt til at vi nå hjelper tennisspillere i 157 land. En fantastisk opplevelse når «product-market-fit» sitter. Var også givende å vinne beste AI-selskap i 2020.

5. Har du en favoritt-«icebreaker»?

Noe kjedelig kanskje, men «hva tar tiden din om dagen?» Eller «hvordan går det med backhanden?» Dessverre ikke så mange møteplasser hvor dette er relevant nå om dagen. Gleder meg til å nettverke igjen.

6. Du kan velge mellom alle gründere i hele verden, hvem skulle du gjerne hatt i teamet ditt?

Jeg har noen på blokka, men jeg kan ikke si hvem - da vi allerede snakker om dette. Men jeg tenker ganske praktisk rundt dette: vi trenger ressurser på «growth hacking», design og flere dataingeniører akkurat nå.

Roger Federer er også entreprenør, så hvis du tvinger meg til å svare, så blir det ham.

7. Hvilket annet norsk selskap skulle du ønske at du hadde startet?

Det er så mange spennende startups og scaleups nå, at det gjør meg stolt av å være en del av økosystemet. Sorry - men svaret blir SevenSix, ingen annen fokus enn dette.

8. Hva er det verste du har opplevd i et investormøte?

Vi har hatt mange investormøter, og det er alltid noe å ta med seg og stort sett alltid noe du kan lære. Det hjelper at de vi snakker med har kunnskap og interesse om vår misjon om å hjelpe tennisspillere med kunstig intelligens. Og så er det viktig at investor kan noe som ikke vi kan.

9. Du får tilgang til en valgfri sum fra oljefondet, hva ville du brukt pengene på?

Bidra til at verden blir mer aktiv i idrett; vi skal implementere vår teknologi for andre idretter og helsebringende applikasjoner. For å fremdeles være verdensledende i det vi gjør, så vil vi trenge ressurser for å skalere.

10. Hva er det viktigste spørsmålet for deg i høstens valgkamp?

Skolereform. Her er det veldig mye å ta tak i uansett hvem som sitter i regjering. Ellers så blir det viktig med gode rammebetingelser for entreprenører som skaper nye arbeidsplasser.

11. Har du kjøpt kryptovaluta i løpet av våren?

Jeg følger med og anser dette som veldig spennende. Det vil forstyrre maktbalansen i kapitalstrukturer og varehandel. Investeringer her krever mye kompetanse og fokus, og jeg har ikke tid eller interesse til å sette meg mer inn i dette nå.

12. Eie eller leie sparkesykkel?

Vi eier en el-sparkesykkel. Og når jeg er i Oslo så ser du meg som oftest på en leid sparkesykkel. Liker enkelheten og fleksibiliteten når jeg beveger meg rundt.

13. Handler du mat på nett eller i matbutikken?

Handler i matbutikken og har prøvd diverse matkasser. Får levert brødvarer og frokost ved ulike anledninger. Og så snakker vi også om å bestille dagligvarer levert på døren, men ikke kommet i gang med dette ennå.

14. Hvilket ferieland utenom Norge har du savnet mest det siste året, og hvorfor?

Er frankofil, så må si Frankrike. Skulle veldig gjerne vært på French Open, hvor ideen til SevenSix startet i 2016.

15. Hva er det flaueste du har opplevd som gründer?

Alltid litt flaut å lansere en MVP, men det mener jeg du bør være, da man ikke bør vente for lenge med å lansere produktet for å bekrefte produkt-market-fit, forretningsmodeller og kundens villighet til å betale.

16. Hva er det viktigste du skal gjøre til høsten?

For oss vil det viktigste være å kunne snakke om den kuleste og største sportstech-dealen for 2021, med en av verdens største tennisracket-produsenter.

17. Hva bør norske gründere bli bedre på?

Gründere er alltid på reise mot et mål og vi må til enhver tid balansere prioriteringer. Hvis gründere hørte på hva alle rundt rådet dem til til enhver tid, ville mange selskaper vært ferdige for lenge siden. Jeg pleier å si at vi skal være så få ansatte som mulig til enhver tid.

18. Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på LinkedIn.

Familiefar, tennispappa til to potensielle tennisspillere, som bor på en øy 15 minutter utenfor Stavanger. Elsker utsikten til sjø, og alle mine arenaer er ved sjøen, huset, sjøhuset og på kontoret.

Foruten tennis, er musikk min største lidenskap. Jeg lager musikk (har spilt i band siden jeg var 14 år, men nå spiller jeg mest kassegitar for ungene hjemme). Hører også på musikk kontinuerlig - på jobb, i bilen, når jeg legger meg. Følger med på alt som skjer innenfor musikksjangere som jeg liker; indie rock, pop, elektronika. Gleder meg til å besøke musikkfestivaler og gå på flere konserter nå når verden åpner opp igjen.

Yoga er også viktig for at jeg skal være til stede, mobil og sterk nok til å spille tennis uansett hvor gammel jeg blir.

Powered by Labrador CMS