Danae Ringelmann i samtale med Sindre Østgård under The Shift 2017. Foto: Gry Traaen

The Shift 2018: Disse tre tingene må du beherske hvis du vil lykkes med din startup

Publisert Sist oppdatert

Det finnes nok av velmenende råd til gründere og innovatører. Det beste rådet er å ikke høre på noen av dem.

Det du uansett ikke kommer unna hvis du vil bygge en innovativ bedrift, er at du må bli god, gjerne best, på å:

  • Bygge produkter markedet vil ha og evne å selge dem.
  • Bygge selskapet slik at det skalerer godt med veksten.
  • Bygge nettverk og relasjoner som kan hjelpe bedriften din å vokse.

Konferansen The Shift, som finner sted 14. november i Oslo, er konstruert etter disse punktene. Årets fokus er på vekst. Og selv om det høres enkelt ut, er det noe mange bedrifter sliter med.

Én ting er å få vekst i antall kunder (som de fleste har mye å gå på), men klarer du samtidig å vokse selskapet i samme takt som brukerveksten?

Og hvor møter du så mange mennesker på ett sted som kan spille en viktig rolle for ditt produkt i fremtiden?

The Shift hjelper vi deg med alt dette.

To av verdens beste growth hackere

Vekst-guru Sean Ellis, som fant opp begrepet, Growth Hacking, er hovedtaler på konferansen. Han vil lære deg hvordan du kan jobbe metodisk mot å bygge vekst i kundemassen. Han får følge av Yara Paoli, som var ansvarlig for veksten til SkySkanner fra noen tusen til 50 millioner månedlige brukere. Hun vil snakke om hvordan du bygger en kultur i bedriften som fremmer vekst.

Jørn Lyseggen er kjent for mange. Gründeren av Meltwater startet på Aker Brygge med 100.000 i egenkapital, og nå styrer han et milliardselskap med kontorer i 50 land.

Han vil snakke om hvordan han har bygget kultur i selskapet sitt i en vekstfase.

Hvordan klarte Opera å rekruttere verdenstalent opp til Norge?

Anne Christiansen er ukjent for de fleste, men hvis vi nevner Opera Software, et av Norges mest suksessfulle tech-selskaper de siste 20 årene, så skvetter du nok til i stolen. Christiansen var ansvarlig for å fylle selskapet med talenter fra hele verden, og vet et og annet om hvordan rekruttere tech-talenter.

Lisa Long, er medgründer av Six to Start, som blant annet står bak et av verdens mest nedlastede spill-apper, Zombie, Run! Hennes siste rolle var dirketør for innovasjon og produktutvikling i Telenor. Den 14. november står hun på The Shift og skal fortelle om produktledelse. Hun har med seg Chris Massey, som står bak ProductTank og Mind The Product.

Corporate Innovation og workshops

I tillegg vil du se et eget spor dedikert til «Corporate Innovation» med Hafslund, Google, Dan Toma, og Jørn Haukøy, for å nevne noen.

Dette er bare en smakebit av hva du vil få servert på The Shift, som har ambisjon om å være Norges beste konferansee for innovatører, enten du jobber i en startup eller i en etablert bedrift.

I tillegg til det faglige programmet, vil det arrangeres workshops hvor du kan gå i dybden på enkelte temaer.

Du kan også booke møter med etablerte gründere som Karl Munthe-Kaas i Kolonial, Patrik Bergstrøm i Xeneta, Lauga Oskarsdottir (United Influencers og StartupLab) og Karen Dolva i No Isolation.

Og det vil være mange corporates fra store selskaper som snuser etter spennende initiativ de kan introdusere i sitt selskap, samt investorer som ønsker å investere pengene i gode startups.

Skaff deg din billett til The Shift i dag.