Karen Dolva, gründer og CEO i No Isolation sammen med Ole Andre Skarbøvik, Head of Market Communication, Telia og Ingvild Stubhaug Steg, Marketing Manager, Telia.
Karen Dolva, gründer og CEO i No Isolation sammen med Ole Andre Skarbøvik, Head of Market Communication, Telia og Ingvild Stubhaug Steg, Marketing Manager, Telia.

Telia lar mobilpant gå til No Isolation

Publisert Sist oppdatert

Telias mobilpant skal finansiere No Isolations AV1-roboter til langtidssyke barn.

Startupen No Isolation fortsetter sin robotreise. Denne gangen stopper de hos Telia.

Den lille, flyttbare roboten AV1 får langtidssyke barn ut av en isolert tilstedeværelse gjennom å gi dem muligheten til å delta i sitt normale sosiale liv på og utenfor skolen. Roboten styres med mobilen via 4G-nettet, og lar barnet både se, høre og snakke med venner og klassekamerater nær sagt over alt – uten selv å være fysisk tilstede.

For at flest mulig skal få tilgang til roboten, har Telia bestemt at pengene fra mobilpantordningen skal gå til å finansiere AV1 roboter for familier som ikke har muligheten til å kjøpe disse selv. For hver mobil som pantes gir Telia 10 kroner til dette formålet, noe som allerede har finansiert fem stykker, ifølge en pressemelding fra de to samarbeidspartnerne.

– Vi er selvfølgelig kjempeglade for at Telia gir mobilpantmidler til dette arbeidet. Samtidig vil Telia bli svært viktig for alle som ønsker å bruke AV1. Vi jobber allerede tett for å få på plass 4G-abonnementer i alle enhetene som skal ut i Norden, sier CEO i No Isolation, Karen Dolva.

Langvarig samarbeid

Telia tar ifølge pressemeldingen sikte på et langvarig samarbeid med No Isolation. I tillegg til levering av 4G-abonnement og tildelingen av mobilpantmidler, investerer Telia flere millioner kroner i media-eksponering. De to neste reklamefilmen i Telia Stories-serien vil handle om No Isolation og roboten AV1.

– Vi er veldig spente på å se hvilken effekt vi får ut av å være en del av Telia Stories. Telia er en samarbeidspartner som er villig til å strekke seg langt og finne de beste løsningene, sier Dolva.

Et naturlig samarbeid

Den første filmen er allerede ferdig og er utviklet av Telia sitt reklamebyrå DDB og produksjonsselskapet Atlas.

Markedsdirektør Ole Andre Skarbøvik i Telia viser til at mobilteknologi er en forutsetning for denne løsningen, og at det derfor er naturlig for selskapet å samarbeide med gründerne.

Se den nye filmen i serien Telia Stories om roboten AV1 fra NO Isolation:  https://www.youtube.com/watch?v=P8Zb1oEtGQI

Powered by Labrador CMS