Audun Abelsnes og Ragnhild Ulvik. Foto: Ole Jørgen Bratland/Statoil

Statoil starter et globalt akseleratorprogram for energi

Publisert Sist oppdatert

Oljegiganten Statoil har inngått et samarbeid med Techstars for å skape et nytt globalt akseleratorprogram for innovatører og gründere som ønsker å forme energifremtiden.

Statoil skriver i en pressemelding Techstars vil mobilisere sitt globale nettverk for å identifisere, rekruttere og velge ut verdens ti mest lovende innovatører og gründere innen energi for å delta i Techstars Energy Accelerator.

Hvert av de utvalgte selskapene vil få en innledende finansiering på nærmere 1 million kroner (USD 120.000) for å støtte gjennomføringen av to års utviklingsarbeid på 13 uker.

– Statoils visjon er å være et selskap som former energiframtiden. Dette krever at vi er i forkant når det gjelder teknologi og innovasjon. Samtidig innser vi at fremtidens ideer og løsninger like gjerne kommer fra utenfor selskapet som innenfra. Derfor er vi glade for å samarbeide med innovatører og gründere fra hele verden som jobber med å utvikle nye bedrifter, teknologier og forretningsmodeller, sier Statoils innovasjonsdirektør Ragnhild Ulvik.

Programmet skal drives i samarbeid med Statoil og vil bli gjennomført med utgangspunkt i selskapets kontor på Fornebu, i nær tilknytning til den verdensledende norske leverandørindustrien. Innovatørene vil også få muligheten til å knytte seg til et globalt nettverk av mentorer fra Statoil, Techstars og andre miljøer.

Kan investere i utvalgte selskaper

– Energibransjen gjennomgår en enorm forandring. Vi har allerede bevist at Techstars-modellen fungerer i andre bransjer som står overfor store forandringer, og vi er spente på å se hva slags nye ideer og løsninger vi kan hjelpe frem innen energi. Statoil er kjent for å være innovative og stå for en god samarbeidskultur. Det gjør selskapet til en god match med det globale Techstars-nettverket, og vi ser frem til å sammen rekruttere den første gruppen av innovatører og gründere til programmet, sier administrerende direktør for Techstars Energy Accelerator, Audun Abelsnes.

Akseleratorprogrammet er en del av Statoils satsing på innovasjon, og gir selskapet mulighet til å utforske nye ideer og teknologier for å løse konkrete forretningsutfordringer på en ny måte sammen med innovatører og gründere. I tillegg vil Statoil ha mulighet til å investere i de utvalgte selskapene direkte.

Statoil og Techstars planlegger å offentliggjøre hovedtemaet for programmet i november 2017 og åpne søknadsprosessen i februar 2018. Det første Techstars Energy Accelerator-programmet i samarbeid med Statoil vil starte opp i andre halvdel av 2018.