IT er framtida. Foto: AP Photo/Marty Lederhandler

IT-fagene vinner kampen om studentene

Publisert Sist oppdatert
Datautdanningene har størst vekst i antall søkere, viser tall fra Samordna opptak. 

Antallet som har fag innenfor informasjonsteknologi som førstevalg, økte med 21,6 prosent i år. Blant de populære studiene, er digital økonomi og ledelse ved Universitetet i Oslo (UiO), der 329 søkere kiver om 52 plasser.

Ved det samme universitetet er det imidlertid profesjonsstudiet i psykologi det blir hardest konkurranse om, med 17 søkere per plass.

Andre studier med hard konkurranse er arkitekt ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (15,4 søkere per plass) og økonomi og ledelse ved høyskolen Oslo Met (14,5 per plass).

Rettsvitenskap ved UiO og Universitetet i Bergen er blant landets mest populære studium, viser tallene fra Samordna opptak. Til sammen har over 3.600 disse som førstevalg. Norges Handelshøyskoles siviløkonomutdanning troner også på toppen i antall søknader, mens sykepleie og politiutdanning halser like etter.

Universitetet i Tromsø gleder seg over stor interesse for de 20 plassene innen paramedisin. 291 søkere har dette som førstevalg. UiT tilbyr også 12 plasser i luftfartsfag, som 200 søkere konkurrerer om.

Flere fag har på sin side opplevd en nedgang i antall søkere, spesielt reiseliv (19,6 prosent) og farmasi (13 prosent).

(©NTB)

gunnhild.hokholt.bjerve@ntb.no