Shifter-gründer Lucas Weldeghebriel og Salvador Baille i podcasten til Shifter. Foto: Gjermund Glesnes.

Shifter lanserer ny podcast om internettøkonomien og nyheter fra norsk og internasjonal tech-bransje

Publisert Sist oppdatert

Gründerpodcastene våre vil fortsette, men vi følte vi manglet et litt "raskere" format, så nå har vi lansert en ny podcast.

–Hva den skal hete, vet vi ikke ennå, men den vil handle om ting som skjer i internettøkonomien, hvis man kan kalle det det, og jeg regner med at vi vil høre om de store tech-gigantene Google, Apple, Facebook og Amazon i nesten hver episode, sier journalist Lucas Weldeghebriel i Shifter og programleder i den nye podcasten.

Med seg i studio har han Salvador Baille, som er innovasjonskonsulent, underviser ved Høskolen i Østfold og teknologispaltist i E24.

–Mens vår eksisterende podcast i stor grad handler om startups og gründerhistorier, er dette et mer oppdatert og videre format og fokuserer på skjæringspunktet hvor teknologi møter økonomi, sier Weldeghebriel.

I første episode diskuterer Weldeghebriel og Baille Snapsale vs Schibsted, Amazon vs Facebook, Vipps Go og Skandiabankens vei mot en åpen plattform. Og til slutt hvorvidt de store tech-gigantene bør reguleres, noe The Economist mener at de bør

-Hvem er podcasten for?

–Den er for alle innovatører som vil holde seg oppdatert på bevegelsene i den digitale økonomien. Og for dem som ønsker å forstå strategiene bak de store beslutningene. Det er ambisiøst å levere på dette, ettersom vi har mange oppegående lyttere som sikkert har mer kunnskap om hvert spesifikke felt enn det vi har, men vi kaster oss ut i det. Foreløpig er responsen veldig bra, i hvert fall, sier Weldeghebriel.

Tilbakemeldinger

–Fantastisk bra podcast! Dere går i dybden og forklarer det strategiske bak viktige beslutninger og selskaper. Dette er veldig lærerikt og nyttig. Håper det blir mange flere episoder med dere to. Stor takk til Salvador Baille og Lucas H. Weldeghebriel. Anbefaler alle som er opptatt av strategi og forretningsutvikling å høre på denne flotte poden, skriver blant annet Bård Lerberg på Linkedin.

Hørte nettopp på siste podcasten (fra 15. mai) og dette var virkelig bra! Som både gründer og teknologiinvestor fant jeg det meget informativt og syns både Lucas Weldeghebriel og Salvador Baille hadde mange interessante betraktinger i samtlige av de case`ene som ble diskutert, skriver Lars Kolberg i en epost. 


Sjekk ut ukens episode her. Eller enda bedre last den ned via din podcast-klient på telefonen din.