Googles CEO Sundar Pichai presenterer alle nyhetene på utviklerkonferansen I/O. Foto: Google

Har Norge fortsatt en sjanse i internettøkonomien?

Publisert Sist oppdatert

På I/O konferansen forrige uke gjorde Google det klinkende klart at de satser stort på kunstig intelligens og assistenter som skal hjelpe deg med alt fra å bestille og betale pizza til å sette opp Wifi-en din hjemme.

Disse assistentene trenger dessuten ikke lenger å være knyttet til en smarttelefon. Lucas og Salvador diskuterer hvorfor akkurat denne detaljen er avgjørende for den nye blodige krigen mellom internettgigantene som så vidt har begynt å utfolde seg. Hvem vil vinne? Hvilken posisjon kan norske aktører som Vipps fortsatt ta med disse globale utviklingene som bakteppe?
HØR HELE PODCASTEN HER:

Det nye investeringsfondet som Softbank har etablert er et av de største som verden har sett. Visjonen er å løse de viktigste utfordringene som menneskeheten har i dag ved bruk og utvikling av teknologi. Hvordan har en aktør i den modne og gjennomregulerte telekom-industrien greid å ta en så viktig rolle i den teknologiske utviklingen i verden?

Hvorfor gjør Softbank det? Kan det betegnes som corporate innovation eller er det snakk om ren finansiell aktivitet? Implikasjonene for Norge er åpenbare.

Til og med fondet på 10 milliarder kroner som «Gründeroppropet» foreslo virker latterlig ubetydelig fremfor de gigantiske summene og markedskreftene som rår på global basis. Lucas og Salvador diskuterer om Norge fortsatt har en sjanse i internettøkonomien

HØR HELE PODCASTEN HER: