Thomas Sørbø (t.v.) og Patrik Olstad Berglund gründet Xeneta sammen. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Xeneta henter 70 millioner kroner

Publisert Sist oppdatert

Investinor går inn med 35 millioner kroner, mens de eksisterende aksjonærene Smedvig Capital, Creandum, Alliance Ventures og Alden tegner seg for resten.

Etter denne emisjonsrunden har teknologiselskapet til sammen hentet inn 250 millioner kroner fra investorer, melder Finansavisen.

Vinteren 2017 hentet Xeneta 100 millioner kroner fra Smedvig Capital i London.

– På kort tid har Xeneta-teamet vist at teknologien og forretningsmodellen de har utviklet kan utgjøre en stor forskjell i shipping- og logistikkindustrien, sier investeringsdirektør Patrick Sandahl i Investinor til avisen.

De siste årene har selskapet sørget for å åpne den tåkebelagte prisingen av containertrafikk for innsyn. Den raskt voksende startupen har indeksert tusenvis av fraktruter og bidratt til at kjøpere og selgere får bedre oversikt over hva det koster å frakte en container fra A til B.

I fjor bestemte de seg for å gjøre det samme med flyfrakt.

— Da vi startet, definerte vi fire steg som måtte til for å komme til «end game» i denne industrien. Det siste halvåret har vi sett at det er mulig å ta alle disse stegene, sa gründer Patrik Olstad Berglund til Shifter i fjor sommer.

De seneste to årene har også bedriften åpnet kontorer i Hamburg og New York. Det er foruten i Oslo, også ansatte i København, London, Barcelona, Houston, Frankfurt og Berlin, opplyser Finansavisen.

Les også: Xeneta-Patriks oppskrift på suksess: Det sitter ikke en «random startup-dude» og tenker at «denne globale industrien skal jeg gi en overhaling»