Disruptive Technologies hentet inn Raoul Wijgergangs som ny CEO i april 2019.

Han er ny sjef i Disruptive Technologies - nå verdt nær milliarden

Publisert Sist oppdatert

Raoul Wijgergangs er ny CEO i Disruptive Technologies.  

Nederlenderen kommer fra stillingen som "Vice President" i IoT Business Unit for Smart-Home & Consumer i Silicon Labs, og har ifølge selskapets pressemelding, tung faglig bakgrunn fra IoT-bransjen.

Sjefsbyttet skjer parallelt med en ny emisjon, på toppen av forrige finansieringsrunde da Nysnø investerte 20 millioner kroner i selskapet i mars.

Nå viser det seg at Disruptive Technologies også har hentet ytterligere 65 millioner fra eksisterende aksjonærer, og transaksjon priser selskapet til 860 millioner kroner, melder DN.

– Teamet i Disruptive har utviklet en eksepsjonell løsning og lansert den på markedet. Nå må vi fokusere på vekst, bygge et sterkt partner program, samt jobbe enda tettere med kundene våre. Det er nettopp det vi har ansatt Raoul for å gjøre, sier styreformann Odd Johnny «O.J.» Winge i pressemeldingen.

– En pioner

Gründer Erik Fossum Færevaag begrunner rekrutteringen med et ønske om å overføre ledelsen av selskapet til en person med sterkere internasjonal og kommersiell erfaring.

  • Investorer i Disruptive Technologies:
  • Ubon Partners
  • Føysli
  • Firda
  • Ferd
  • TD Veen
  • Norselab
  • Nysnø

Han vil fortsette både i styret og i selskapet, der han skal fokusere på teknologiutvikling.

– Raoul har en solid historie bak seg som leder og utvikler av IoT industrien. Han er en pioner innenfor «smarte hjem»-markedet, der han utviklet et produkt og skapte en helt ny industri, sier Fossum Færevaag - og legger til:

– Hans visjon for hvordan vi kan skape vekst i vårt marked, og for hvordan vi kan bygge fantastiske løsninger sammen med våre partnere og kunder, er akkurat hva vi trenger for å lykkes videre, sier han.

240 millioner dollar

Wijgergangs har over 20 års lederfaring og har ledet ulike selskaper i Nederland, Sør-Afrika, USA, og sist i Danmark. I april i fjor solgte han selskapet Z-Wave til Silicon Labs for 240 millioner dollar.

– Det er ikke noe annet land enn Norge, et av verdens mest bærekraftige land, hvor dette kan drives bedre fra. Jeg gleder meg til å flytte hit, til å bli kjent med nordmenn og til å lære en ny kultur, sier Wijgergangs.

Les også: 100 selskaper vil bruke verktøykassa som nå også får sensorer fra Disruptive Technologies

Det du trenger å vite

  • Disruptive Technologies produserer verdens minste trådløse sensorer til en rekke industrier som eiendom, helse, kraft og detaljhandel.
  • Ansettelsen av ny CEO er en del av en satsning for å ta selskapet inn i en ny vekstfase.