MOBILITET

Zaptec-avhoppere skal bygge ny lader-konkurrent

Gründerduo henter 87 millioner kroner for å bygge opp elbil-laderselskapet Amina. Nysnø Klimainvesteringer er blant investorene.

Eirik Jørgensen og Fredrik Lima dropper Zaptec til fordel for egen lader-startup.
Publisert Sist oppdatert

Det børsnoterte, Stavanger-baserte selskapet Zaptec har siden oppstarten i 2012 blitt en sentral aktør i det norske og europeiske markedet for elbil-lading.

Tross kraftig vekst, eller kanskje nettopp av den grunn, hoppet noen ansatte av underveis for å bygge sin egen utfordrer i markedet. Blant disse er Jonas Helmikstøl, som etablerte Easee i 2018. Selskapet omsetter nå for mange ganger mer enn gründerens tidligere arbeidsgiver.

LES OGSÅ: Da han oppdaget at han hadde blitt en bulldoser, tok han et oppgjør med egen lederstil

Nå vil de tidligere Zaptec-ansatte Eirik Jørgensen og Fredrik Lima gjøre det samme. De to var var henholdsvis programvareutvikler og Europa-direktør i Zaptec inntil nylig, men er nå ute og skal i stedet bygge opp Amina.

– Vi så et behov i markedet for rimeligere elbil-ladere, som er enklere både i bruk og installasjon, uten at det går ut over kvaliteten, sier daglig leder Jørgensen i en pressemelding.

Selskapet planlegger å holde både ansatte, utvikling og produksjon på Vestlandet.

Flere kjente investorer har kastet seg med, og investerer til sammen 87 millioner kroner i prosjektet.

Det statlige investeringsfondet Nysnø Klimainvesteringer går inn sammen Eviny Ventures AS, Lyse Vekst AS, Momentum II AS, Investore Finans AS, Austinvest AS/Futurum Utvikling AS, IKM Invest AS, og Velde Holding AS.

Pengene skal blant annet brukes på rekruttering. Amina skal ansette 20 personer i år.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*