Wolt utvider sitt leveringstilbud med apotekervarer.

Wolt inngår apotek-partnerskap: Tilbyr kondomer hjem på en halvtime

Legger seg på hjul etter konkurrenten Foodora og utvider leveringstjenesten til apotek, varehandel og dagligvare.

Publisert

Leveringsselskapet Wolt har inngått partnerskap med to butikker i Ditt Apotek-kjeden, og har planen klar for videre utvidelser til både varehandelen og dagligvarer.

Selskapet har hittil levert fersk mat på døra, men skriver i en pressemelding at de har opplevd stor etterspørsel etter rask levering av andre varer under koronakrisen.

– Vi er veldig glade for å kunne ta med apoteket hjem på dørmatta til folk. Dette skiller seg fra andre leveringsalternativer fordi du kan bestille og ha varen på døren innen en halvtime uten at det koster skjorta i leveringsgebyr. Det gir apoteket mulighet til å møte kundens helsebehov enda raskere og mer effektivt enn i dag, sier Elisabeth Stenersen, daglig leder i Wolt i Norge.

Etter utvidelsen får brukere av Wolt-appen tilgang til et utvalg av apotekvarer, som graviditetstester, babyprodukter, kondomer, kosthold- og vitaminer og håndsprit. På sikt er målet å også kunne levere legemidler. I tillegg selskapet fortløpende til flere apotek, samt varehandel og dagligvare i de 23 landene Wolt er tilstede i.

Kamp om nye kundegrupper

Selskapet er ikke alene i markedet om å utvide til flere varegrupper enn restaurantmat. I sommer annonserte konkurrerende Foodora at de fremover vil levere både bøker, blomster og elektronikk til sine kunder.

Rose Truong er franchisetaker for Ditt Apotek Rådhusgata i Oslo, som er én av de to apotekene som nå tester Wolt-plattformen til å selge apotekvarer. Hun forteller om en spesiell tid i apotekerbransjen.

– Selv om det har vært stort behov for mange av produktene våre, har det vært mindre aktivitet i butikkene. Jeg er overbevist om at dette vil være en stor fordel for kundene, og det gir oss e ny mulighet til å være synlige og tilgjengelig.