Wilh. Wilhelmsen (WW) er en global, maritim industrigruppe med lokaler på Lysaker Brygge.

Wilh. Wilhelmsen investerer i nytt maritimt startup-fond

Det norske industriselskapet er én av fire partnere som er med fra start i det nye investeringsfondet Motion Ventures.

Publisert

Det nye investeringsfondet Motion Ventures er på 30 millioner dollar, omkring 200 millioner kroner, og skal konsentrere seg om startups i maritim sektor verden over.

I tillegg til Wilh. Wilhelmsen, er det tyske logistikk- og transportkonsernet HHLA inne i fondet ved lansering denne uken. Motion Ventures skal saminvestere med Seeds Capital, som er en investeringsarm tilhørende Singapores regjering.

Primus Motor for Motion Ventures er innovasjonsselskapet Rainmaking. Selskapet står blant annet bak den kjente akseleratoren Startupbootcamp.

Motion Ventures tar sikte på å investere i tidligfase-selskaper som tar mål av seg å løse utfordringer i hele verdikjeden i maritim sektor. Først og fremst ser fondet på skalerbar teknologi, opplyses det i en pressemelding. Der fremheves de overlappende begrepene kunstig intelligens, kontinuerlig intelligens, og hyperautomasjon.

Wilh. Wilhelmsen oppgir ikke hvor mye selskapet har investert i fondet, men skriver i en e-post til Shifter at «selskapet er en sentral part i prosessen og vil være en avgjørende aktør videre.»