Atle Timenes (innfelt) viser frem et av hjulene fra Wheel.me. Det store bildet viser en sykehusseng, med hjulene er påmontert. Foto: Wheel.me

Wheel.me henter millioner fra Japan og starter serieproduksjon i Norge

Startupen som utvikler autonome hjul til industrien fyller kassen med 16 millioner kroner i ny emisjon.

Publisert Sist oppdatert

De største investorene i denne runden er det japanske venturefondet Nabtesco Technology Ventures og Idekapital Fund 1. Sistnevnte opprettholder sin posisjon som største eier i selskapet, men emisjonen gir Nabtesco en rett til å investere ytterligere i selskapet.

Pengene skal brukes på sertifiseringer og oppstart av serieproduksjon senere i år, avslører gründer og daglig leder i wheel.me, Atle Timenes.

– Over tid vil vi ha fullautomatisert produksjon i Norge. Og det er ikke dyrere enn å ha produksjon i andre land, det er bemanning som koster, sier han.

Satser på helse

Selskapet har utviklet og patentert verdens første autonome hjul. Med løsningen skal alle objekter kunne gjøres om til roboter, uten at en trenger å endre på designet eller formfaktoren til objektet. Produktet er skybasert og tilbys som en tjeneste. På denne måten skal selskaper som ønsker å automatisere sine prosesser kunne redusere investeringskostnaden.

Selskapet har i hovedsak rettet seg mot industrien, og jobber med selskaper som Procter & Gamble, Faurecia, Porsche, Webasto og Skanska. Men den seneste tiden har særlig helsesektoren har pekt seg ut som et viktig satsingsområde.

– På grunn av corona blir problemstillingen enda tydeligere. Resursene på sykehus og sykehjem får et helt annet trykk, og det synliggjør viktigheten av vårt produkt, sier gründer og daglig leder Atle Timenes.

– Det er ganske mye i et sykehus som kjører på traller. Med vår løsning trenger det ikke å være menneskelig kontakt, og man kan ha flere områder som er sikret mot smitte, påpeker han.

Øvrige investorer i emisjonen er tech-investoren Tore Engebretsen, tidligere styreleder i Nordic Semiconductor, tidligere konsernsjef i Statoil/Equinor, Harald Norvik og tidligere finansdirektør i Norwegian, Frode Foss.

Selskapet har 16 ansatte, og patentporteføljen teller i dag 15 patenter.