Lars Syse Christensen, gründer og daglig leder i Wanda.

Wanda fyller opp pengelageret igjen: Henter 20 millioner

Lager-startupen har på kort tid hentet til sammen 40 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Wanda melder tirsdag at de har hentet 20 millioner kroner gjennom et konvertibelt lån hos eksisterende eiere - der ProVenture og Obos leder an, i tillegg til Oda-trioen Karl Munthe Kaas (CEO), Andre Knüppel (COO) og Vegard Vik (CFO).

Selskapet ble etablert for under ett år siden og har på kort tid hentet til sammen 40 millioner kroner. Også Posten investerte i fjor høst 5 millioner kroner.

Tjenesten tilbyr folk i byer enklere, mer fleksibel og rimeligere tilgang på lagringsplass. Wanda henter og returnerer tingene hjemme hos kunden - og benytter ubrukte, sentrale lokaler for å levere effektive og bærekraftige lagre.

3000 ordre

Nå rapporterer selskapet om 3000 gjennomførte ordre i Oslo og Stavanger.

– Folk har større forventninger til enkelhet nå, sier gründer og daglig leder Lars Syse Christiansen, også var medgründer av solcelle-selskapet Otovo.

– «Levert på døren» er godt etablert, og for mange minner Wanda mer om andre på-døren-tjenester som Oda og Foodora, enn vanlig lagring, sier han.

Selskapets medgründer og produktsjef, Mathias Hovet, forteller om plattformens potensial, utover å tilby kunder ovennevnte lagringsplass.

– Vi ser at vi også er perfekt posisjonert for å levere tjenester som gjør det enklere å ta vare på tingene våre, sier Hovet, som var med å etablere Haydays i 2008.

Han viser blant annet til Wandas lokk til Odas matesker og tilbudet om preparering av av ski og snowbaord for kunder som benytter Wanda til sesonglagring.

Nye partnerskap

Selskapets vekstsjef Karin Berg forteller at også partnere blir viktig for videre vekst fremover og røper at flere er underveis.

– Vi har bare så vidt kommet i gang. Denne høsten blir full av action, både i Norge og nye markeder, sier hun.