Mathias Hermansson, CFO i Voi.

Voi tapte 770 millioner i fjor: Henter 290 millioner i ny kapital

Den svenske sparkesykkel-giganten ser tegn til lønnsomhet og gjør seg klare for Storbritannia.

Publisert Sist oppdatert

Svenske Voi vokste betydelig i 2019 og omsatte for 317 millioner svenske kroner. Det skriver selskapet i en pressemelding. Samtidig var tapet stort.

Di Digital skriver at selskapet gikk 770 millioner svenske kroner i minus i fjor, mot 80 millioner året før.

Nå henter selskapet 30 millioner dollar (290 millioner kroner) i frisk kapital fra både eksisterende og nye investorer. VNV Global (tidligere Vostok New Ventures) er hovedinvestor, og de fått følge av nær 20 eksisterende aksjonærer.

Pengene skal brukes til å utvide til nye markeder, der Storbritannia trekkes frem som det neste store markedet. Storbritannia åpner i sommer opp for sparkesykler, der det har vært ulovlig.

– Resultatene så langt i år lover godt for lanseringen i Storbritannia, der regjeringen har fremskyndet introduksjonen av elsparkesykler som en løsning for å legge til rette for reisemåter med sosial distansering, sier CFO og viseadministrerende direktør i Voi, Mathias Hermansson.

Han legger til:

– Vi regner med å bli tildelt lisenser i løpet av de neste ukene, noe som vil gi byer og tettsteder i Storbritannia mikromobilitet for første gang.

Voi påpeker også i pressemeldingen at selskapet for første gang har oppnådd lønnsomhet i juni i år.

– Det har vært et tøft første halvår, men vi er veldig glade for å rapportere om fremgangen etter alt det harde arbeidet som er lagt ned av kolleger for å gjøre Voi til den mest effektive leverandøren i hele Europa, sier Hermansson.

– Å oppnå lønnsomhet for konsernet i juni er en enorm milepæl, ikke bare for oss, men for hele bransjen som har tiltrukket seg mye skepsis det siste året.

I fjor vokste Voi fra 31 til 409 ansatte. I dag opererer selskapet i 40 byer i 11 land.