oppkjøp

Visma solgte selskapet
- nå kjøper Visma-eier det tilbake for over 4 mrd

Svensk versjon av GoDaddy selges for over 4 milliarder til nederlandsk web-vert.

Visma sitt hovedkontor på Skøyen i Oslo.
Publisert

Tech-selskaper med etablerte og forutsigbare inntekter er svært populære om dagen, skriver svenske Breakit. Nå har det svenske nettside-selskapet Loopia, som opprinnelig ble startet av 22 år gamle Sam Nurmi i år 2000, blitt solgt til nederlandske Team Blue som driver med vertstjenester, for 4,16 milliarder kroner.

Den svenske avisen omtaler Loopia som et «klassisk internettselskap» og sammenligner det med amerikanske GoDaddy som også er vert for en rekke nettsider.

Det er den danske VC-en som selger Loopia etter at de kjøpte det fra Visma i 2018. Nå som Team Blue kjøper selskapet, betyr det at «internettklassikeren» er tilbake i samme eierskap, ettersom Team Blue og Visma har samme eiere - den store VC-en Hg Capital.

2Breakit indikerer at prislappen på 4,16 milliarder kroner (360 millioner euro) gir en EBITDA-multippel på opp mot 20-gangeren, som er høyt for denne typen selskaper.

– Fokus på forutsigbare inntekter og stabil vekst er mer etterspurt i dag sammenlignet med for noen år siden. I et selskap som amerikanske GoDaddy har for eksempel verdsettelsen blitt doblet de siste årene. Dette vil sannsynligvis påvirke Loopia i denne avtalen, sier en av Breakits kilder.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.