SAAS

Visma blar opp 689 millioner kroner for House of Control

Budet er allerede akseptert av de største eierne.

Etter 16 år ligger det an til at gründer Lasse Sten selger House of Control.
Etter 16 år ligger det an til at gründer Lasse Sten selger House of Control.
Publisert

Saas-selskapet som er notert på Euronext Growth melder mandag morgen at selskapet har mottatt et bud på 11,20 kroner per aksje fra Visma. Det priser selskapet til 689 millioner kroner.

Prisen representerer en premie på 60 prosent til fredagens sluttkurs på 7 kroner. Siden børsnoteringen for nesten to år siden, er utviklingen ikke like god, Da ble selskapet priset til 845 millioner kroner.

– Å bli kjøpt opp av Visma er et vitnesbyrd om hva organisasjonen vår har bygget. Vi ser frem til muligheten til å fortsette å vokse og bygge House of Control sammen med Visma, sier gründer og administrerende direktør, Lasse Sten, i børsmeldingen.

Fornøyd kunde

House of Control utvikler SaaS-løsninger for kontraktshåndtering og IFRS 16-overholdelse til kunder over hele Norden, og kaller seg selv for «finansdirektørens beste venn».

– Vi er allerede en fornøyd kunde av House of Control, og imponert over den unike kompetansen til ledergruppen og de ansatte, Vi er veldig glade for denne muligheten til å invitere dem inn i Visma-familien, og ønsker å beholde House of Control som en egen driftsenhet innenfor Visma-konsernet, sier konsernsjef i Visma Merete Hverven i meldingen.

Akseptert av de største eierne

De største aksjonærene i House of Control, som samlet representerer 34 prosent av den utstedte aksjekapitalen, har akseptert tilbudet. Blant disse er Viking Venture, Luxor Capital Group, Bjørk Invest AS og de private investeringsselskapene til House of Controls administrerende direktør Lasse Sten og finansdirektør Carl Fabian Flaaten.

I 2021 omsatte House of Control for 177 millioner kroner og leverte en EBITDA på -28 millioner. Selskapet hadde 141 ansatte og nærmere 3.000 kunder ved utgangen av fjoråret.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS