Strøm

Virituelt kraftverk fikk tre ganger så mye i inntekter enn året før 

TGN Energy dro inn 75 millioner kroner i 2023 – opp fra 25 millioner året før. 

Publisert Sist oppdatert

Teknologiselskapet TGN Energy dro inn en omsetning på 75,2 millioner norske kroner i løpet av 2023. Det er tre ganger så mye som i 2022 da selskapet tjente inn 25,7 millioner. 

Det viser årsrapporten. 

Samtidig med ganget inntektene med tre, reduserte selskapet underskuddet noe. Resultat før skatt havnet på -1,2 millioner, fra - 1,7 millioner kroner året før. 

– Vi hatt en eventyrlig utvikling siden oppstarten i 2020. Det siste året alene kan vi skilte med 10 nye kontrakter og ekspansjon til Sverige med et nyopprettet kontor i Uddevalla, sier gründer og daglig leder Tommy Bønsnes til Shifter og legger til:

Planen er å satse videre i Europa i årene som kommer, forteller COO Marius Foss. 

– Vi ser jo at det fortsetter oppover og satser egentlig europeisk. Vi har begynnende interesse i blant annet Finland, Nederland og Spania, sier han og legger til:

– Vi kunne gått i pluss i fjor, men valgte å ikke gjøre det for å vokse videre. Det samme skjer nok sikkert i år også. 

Nøtterøy-oppstarten har utviklet et virituelt kraftverk som samler signaler fra solpaneler tilkoblet batterier, og legger informasjonen videre i en nettsky. Batterisystemene selges videre til blant annet Statnett som tilgjengelig reservekraft. 

I fjor hentet TGN Energy 12 millioner i en runde ledet av amerikanske AVG Group. Gründer i selskapet, Tommy Bønsnæs, sa til Finansavisen den gang at målet var å doble inntektene hvert år fremover. 

Det har de altså klart med god margin. Teknologiselskapet ble etablert i 2019 og har hovedkontor på Nøtterøy. TGN Energy har også kontorer i Sverige og i Spania. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.