Facebooks gründer og daglige leder, Mark Zuckerberg. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File.

Vil la de ansatte jobbe hvor de vil. Men lønnen kan bli lavere

40 prosent av de ansatte i Facebook vil beholde den nye hjemmekontor-hverdagen. Nå fjerner selskapet bonusordningen for ansatte som bosetter seg nærme Silicon Valley.

Publisert

Torsdag ga gründer og CEO Mark Zuckerberg beskjed til alle de ansatte om at selskapets 48 000 ansatte rundt omkring i verden vil kunne be om overgang til remote working senere i år.

– Jeg tror vi kan få halvparten av selskapet til å jobbe eksternt. Vi kommer til å være det mest fremoverlente selskapet i vår skala på «remote working», sier Zuckerberg til Verge.

En undersøkelse selskapet har gjort blant sine ansatte viste at 50 prosent foretrakk den nye hjemmekontor-hverdagen, og at 40 prosent kunne tenkte seg det på fast basis. Undersøkelsen viste også at 40 prosent av de som ønsket å fortsette å jobbe eksternt, også ønsket å flytte ut av Silicon Valley-området.

Selskapet går nå bort fra sin vanlige policy om å gi bonus til ansatte som bosetter seg nærme hovedkvarteret i Silicon Valley. Men han påpeker at lønnen vil bli satt utifra hvor du bosetter deg, og at lønnen kan bli lavere for de som flytter langt unna.

– Vi jobber mye med teknologi og produkter for eksternt arbeid, som vi nå ruller ut. Det gir et verdensbilde som vil fører til at folk kan jobbe mer eksternt. Men den mer umiddelbare grunnen til endringen er Covid-19-situasjonen. Jeg tror opplevelsen av å være «remote» i en periode har vært mer positivt enn forventet, selv om det har vært problemer.

Og Zuckerberg mener den nye policyen vil gi selskapet store fordeler i jakten på ny arbeidskraft.

– Vi får tilgang til et mye bredere talent-«pool». Akkurat nå begrenser vi oss til et lite antall byer. Det har ikke vært en vanskelig begrensing, men det er absolutt en fordel å åpne opp bredere. Så det tror jeg vil bli bra. I tillegg har vi en haug med mennesker som forlater selskapet, fordi de flytter til et sted vi ikke har kontor. Mulighetene med «remote-working» gjør at vi kan beholde disse viktige personene, som vi ikke ønsker å gi slipp på.