Administrerende direktør Marius Olsen i Videocation.

Videocation henter 14 millioner kroner

Henter friske penger få måneder etter forrige emisjon.

Publisert Sist oppdatert

I sommer gikk Schibsted-eide Finn.no inn på eiersiden i videokurs-selskapet Videocation for en ukjent pris.

Nå henter selskapet ytterligere 14 millioner kroner i vekstkapital gjennom en rettet emisjon blant eksisterende aksjonærer.

– Etter svært god respons i markedet så vi muligheten for å akselerere veksten og valgte å gjøre ny emisjon tidligere [enn] først planlagt, skriver administrerende direktør i Videocation, Marius Olsen, i en epost til Shifter.

Halve kapitalinnhentingen er garantert for av Kolberg Gruppen, som i en årrekke har vært en stor aktør innen blant annet eiendom og bil. Shifter får opplyst at Finn.no følger opp i emisjonen og opprettholder sin eierandel - som er rapportert av Finansavisen til å være 10 prosent, mens Kolberg øker sin eierandel.

– Samtidig benyttet mange av nåværende aksjonærer seg av muligheten til å følge i denne emisjonen, som er et godt signal på at aksjonærene har stor tro på selskapet og teamet, skriver Olsen.

Emisjonen ble ifølge en pressemelding satt i gang fordi selskapet så potensialet for å akselerere satsingen på videokurs i et covid-preget marked, hvor etterspørselen etter videokurs er høy og økende.

– Vi opplever et stort behov blant private og offentlige virksomheter for å tilby ansatte en bedre og mer fleksibel løsning for opplæring enn det man har per i dag. Det er fortsatt kun 3-5 prosent av det tradisjonelle kursmarkedet som er digitalisert, og Covid-19 har nå akselerert overgangen til digitale løsninger som den Videocation.no tilbyr. Emisjonen gir oss mulighet til å akselerere satsingen i dette markedet, sier Olsen i meldingen.

Han tok for øvrig over som sjef i selskapet i sommer, etter et knapt år i kriserammede Urban Sharing.

– Den digitale løsningen vi har utviklet er unik og det er utrolig hyggelig å se at det er så stor interesse for å være med oss i den vekstfasen vi nå rigger oss for i Videocation, sier Terje Seljeseth, som er styreleder i selskapet.