Serie om kvinner i styrer

– Vi er først i verden med styrekurs for menn

Gründer og innovatør Monica R. Langeland har sett seg lei på at kvinner skal kurses til å sitte i styrer. Nå tar hun initiativ til det hun mener er verdens første styrekurs for menn. 

Nytt kurs: Monica R. Langeland og Mariann Frantsen inviterer til «Styrekurs for menn» her på Statsraad Lehmkuhl-baren i midten av mars.
Publisert

Etter at Monica R. Langeland lanserte «Styrekurs for menn» i et innlegg på LinkedIn i begynnelsen av uken, har hun fått hundrevis av tilbakemeldinger i form av likes og meldinger.  

Langeland er gründer og konsulent innen fiskeri og innovasjon, og arrangerer blant annet likestillingskonferansen Havets verdiskapere. I tillegg eier hun nettbutikken Grønt Skift, er med i engleinvestorfellesskapet Connect BAN og er gründer i oppstartselskapet Snow Crab Tech som skal hente restråstoff fra snøkrabber.

Serie: Kvinner i styrene

  • Shifter vil i en serie artikler frem mot kvinnedagen sette søkelyset på styrearbeid og reglene om kjønnsbalanse i styrene. 
  • I denne artikkelen presenterer vi en liste med over hundre kvinner som har en spennende kombinasjon av erfaring fra styrearbeid, tech og startups. 

Nå har hun tatt initiativ til å arrangere et styrekurs for menn - sammen med sine medgründere i Havets Verdiskapere - Mariann Frantsen, daglig leder i Pelagisk forening, og Kathleen Offman Mathisen, HR-konserndirektør i Grieg Seafood. 

Mye respons: Mange har likt og kommentert etter at kurset ble lagt ut mandag. 15 personer har sagt de kommer og over 60 melder om at de er interesserte, ifølge Facebook-arrangementet.

– Vi er først i verden med styrekurs for menn, sier Langeland. 

– Vi er veldig positive til denne nye loven som har kommet angående kjønnsbalanse i styrer, men så er vi litt frustrerte over at det settes ulik standard for kvinner og menn. Nå har det vært veldig mye mas om styrekurs for kvinner. Det er ingen som spør menn om de har styrekurs, sier Langeland. 

Hun var litt usikker på hvordan responsen på kurset - og oppmerksomheten rundt - ville bli. 

– Jeg visste ikke om det var flere som også hadde lagt merke til dette og tenkt over dette, spør hun. 

Responsen på innlegget svarer på det. 

Langeland trekker frem en kommentar som ble skrevet under innlegget hennes på LinkedIn, som hun mener beskriver saken godt: 

– Ofte er twisting av konsepter og ord en god øvelse for å se om det er banalt, skriver  Christina Sundli-Härdig, daglig leder i Ihärdig.  

– Og det er jo det det er - banalt, utbryter Langeland. 

– Mange er redd for at kvinner ikke har noe å bidra med - og nå skal vi liksom bygge opp deres kompetanse, sier hun. 

Langeland forteller at hun ikke er negativ til styrekurs i seg selv. 

– Mange har mye å lære av det. Men hvorfor skal man ha egne styrekurs for kvinner? Hvis man tenker egne styrekurs for menn høres helt rart ut - hvorfor er det ikke rart med egne kurs for kvinner? 

Styrekurset for menn arrangeres på Statsraad Lehmkuhl-baren neste uke. Leder Monica Mæland i Bergen Næringsråd og gründer og styrerekrutterer Hege Rødland er blant bidragsyterne. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.