Tobias Bæck (t.v.) og Johan Bakken startet Bakken & Bæck i 2011.
Tobias Bæck (t.v.) og Johan Bakken startet Bakken & Bæck i 2011.

Verdens mest innovative er på Carl Berner: Dette selskapet er inne på prestisjeliste med Nike og Starbucks

Bakken & Bæck er blant verdens mest innovative selskaper, ifølge Fast Company.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet som ble startet av Johan Bakken og Tobias Bæck i en bryggeristall på Grünerløkka i 2011, har tatt stadig nye steg ut i verden de siste årene. Nå seiler de inn på det amerikanske businessmagasinet Fast Company sin liste over verdens mest innovative selskaper, der blant annet arkitektene i Snøhetta har fått plass. Fast kårer vinnere i en rekke kategorier, og selskapet med hovedkontor på Carl Berners plass i Oslo er blant de ti beste i kategorien for design.

- Det er et stort kompliment at et prestisjefylt magasin som Fast Company betegner det vi gjør som både viktig, innflytelsesrikt og innovativt. For oss er dette også et motiverende bevis på at vi har klart å befeste oss som et internasjonalt byrå med påvirkningskraft utenfor Norges landegrenser, sier medgründer og administrerende direktør, Tobias Bæck.

Teknologi og mennesker

I dag har selskapet 65 ansatte med nesten 30 forskjellige nasjonaliteter fordelt på Oslo, Bonn, Amsterdam, og et nyåpnet kontor i London. Selskapet jobber på tvers av fagfelt som design, kunstig intelligens, blockchain, VR og språkteknologi for å lage digitale produkter og tjenester.

– Menneskene er den største ressursen i selskapet. Selv om noen liker å se på innovasjon som et parameter på teknologisk utvikling, så er det menneskene - og ferdighetene og egenskapene de besitter - som skaper den virkelige innovasjonen i Bakken & Bæck, påpeker Tobias Bæck.

Designbyrået har en rekke kjente norske og internasjonale selskaper på kundelisten, deriblant Vipps, Kolonial.no, Norwegian, Coinbase, Schibsted og Kahoot!. De har også egne «gründerprosjekter» som de selv har utviklet. Noe som blant annet har resultert i konferansen “An Interesting Day, AI-plattformen Orbit.ai, og den San-Franciscobaserte startupen Wake som ble solgt til InVision for to år siden.

Krypto og Ruter

Mens Bakken & Bæck for bare ett år siden var tungt inne i fin-tech og kryptovaluta, med blant annet ansvaret for å lage Norwegians nye kryptobørs og DNB Eiendoms nye tjeneste Samsolgt, har selskapet den siste tiden gått i gang med prosjekter i samarbeid med Ruter og innovasjon- og forskningslaboratoriet Space10.

– Jeg har alltid sagt at det føles som at vi er et nytt selskap hver tredje måned, for både arbeidet, kundene og prosjektene forandrer seg veldig fort. Vi er ikke bundet til eksterne investorer, tunge prosesser eller overordnede strategier. Istedenfor lar vi hele selskapet være med på å definere og bestemme hva som bør være veien videre for bedriften.

Powered by Labrador CMS