Bjarne Lie (t.v.), managing partner i Verdane, hilser på Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i forbindelse med en middag på Skaugum i 2017, da Oslo Business for Peace Award ble delt ut.

Verdane lukker nytt kjempefond: Vil bruke to milliarder kroner på norsk teknologi

Investeringsselskapet har sikret 5,6 milliarder kroner til sitt nye vekstfond.

Publisert Sist oppdatert

En av de mest aktive investorene i den nordeuropeiske teknologibransjen, Verdane, lukket nylig sitt nye fond, Edda II.

Investeringsselskapet har vært svært aktiv i Norge, og har ifølge Finansavisen - som omtalte saken først, investert i mer enn 40 norske bedrifter siden oppstarten i 2003.

Av det nye fondet, som er på totalt 5,6 milliarder kroner, er det ifølge avisen ventet at omtrent to milliarder kroner sluses inn i norske vekstbedrifter. Til sammenligning stammer kun 10 prosent av fondets midler fra norske investorer.

Det kanskje mest kjente porteføljeselskapene til Verdane er Boozt.com. Blant de norske investeringene finner vi Storytel, Porterbuddy, Farmasiet og Polytech.

Verdane opplyser i en pressemelding at det nye fondet vil gjøre investeringer på mellom 10 og 150 millioner euro, altså opptil 1,6 milliarder kroner.

Samtlige av investeringene skal passe inn i minst en av følgende tre megatrender: digitalt konsum, økt bruk av programvare og bærekraftige samfunn.

Fondet har allerede gjort to investeringer: Hornetsecurity, et selskap som jobber med skybaserte sikkerhetssystemer og databeskyttelse, og svenske Stratsys, et skybasert verktøy for strategisk planlegging.

– I et tøft makroøkonomisk klima, er vi stolte av at selskapene vi støtter fortsetter å tilby arbeidsmuligheter på tvers av Nord-Europa, og samtidig byr på god avkastning for investorene, sier medgründer og managing partner i Verdane, Bjarne Kveim Lie, i en pressemelding.

Investeringsselskapet opplyser i en pressemelding at 90 prosent av kapitalen som forvaltes av det nye fondet kommer fra investorer i Europa, Nord-Amerika og Midtøsten. Over halvparten stammer fra ikke-kommersielle investorer, deriblant universitetsstiftelser, forsikringsselskaper, statlige aktører, samt private og offentlige pensjonsfond.