Per-Otto Wold og Spond har flyttet fra StartupLab til Myntgata.

Verdane kjøper 20 prosent av Spond

Verdivurderingen er doblet på et år, ifølge DN.

Publisert

I sommer kunne Shifter fortelle at Spond, appen som hjelper idrettsklubber å organisere aktivitet og tjene penger, økte inntektene i det som har vært et verstingår for idretten.

Salgsinntekter i 2020 var 22,6 millioner kroner, mot 17,3 millioner kroner i 2019. Det er riktignok en liten utflating i vekstkurven i forhold til det store hoppet fra 8 millioner kroner i 2018.

Likevel øyner oppkjøpsfondet Verdane øyner muligheter for videre vekst i selskapet, og har nå kjøpt 20 prosent av aksjene i selskapet.

Det melder DN. Ifølge avisen gikk fondet inn med 100 millioner kroner. Det verdsetter Spond til rundt en halv milliard kroner.

Verdane går gjerne inn i teknologibedrifter som planlegger å vokse internasjonalt. Fondet lukket i januar et nytt kjempefond på 5,6 milliarder kroner, hvorav to er øremerket norsk tech.

Blant de øvrige investorene i Spond er ishockeyspiller Mats Zuccarello, Kahoot-gründer Johan Brand, tidligere alpinstjerne Aksel Lund Svindal, Ebay-toppsjef Devin Wenig og NRK-styreleder og engleinvestor Birger Magnus.

Da selskapet hentet kapital i fjor til en prising på 250 millioner kroner, kom også Blommenholm Industrier inn på eiersiden.