Anti-hvitvasking

Verdane investerer 348 millioner i svensk Strise- og Enin-konkurrent

Svenske Verified var lønnsomt fra første driftsår og har siden hatt sterk organisk vekst. Nå går Verdane tungt inn.

Verdane, her ved Nils Vold (øverst), investerer i Verified og gründer Tommy Jarnemark.
Verdane, her ved Nils Vold (øverst), investerer i Verified og gründer Tommy Jarnemark.
Publisert Sist oppdatert

Verdane forvalter over 45 milliarder kroner og har siden 2003 investert i mer enn 150 rasktvoksende selskaper, særlig techselskaper i Nord-Europa.

Nå kjøper Verdane seg inn i B2B-selskapet Verified, som selger AML (Anti Money Laundering)- og KYC (Know Your Customer)-tjenester, i tillegg til digital signatur og identifikasjon.

Verified ble etablert i 2012, var lønnsomt fra første driftsår og har siden hatt sterk organisk vekst. Selskapet har som mål å levere et fullservicetilbud for AML- og KYC-tjenester til sine over 3.000 kunder.

Verified startet med e-signering og e-ID-tjenester og har siden fått en stor kundebase. Kundebasen består i hovedsak av mellomstore og store tjenesteselskaper som trenger løsninger for onboarding av kunder med streng kontroll av AML og KYC.

I Norge er startups som Enin og Strise eksperter på innhenting av data til bruk innen blant annet AML og KYC.

Samtidig kjøper Verified selskapet Assently, et ledende selskap innen e-signering og e-ID med hovedkontor i Sverige og en sterk kundebase i Finland.

Verdane vil benytte sin erfaring og ekspertise for å hjelpe Verified å vokse internasjonalt. I tillegg vil Elevate, Verdanes interne team av operasjonelle eksperter, bistå Verified i å akselerere veksten.

Det europeiske KYC- og AML-softwaremarkedet forventes å vokse i gjennomsnitt 17 prosent per år og nå en totalverdi på over 4,2 milliarder euro innen 2027. Etterspørselen etter digital identifikasjon, AML- og KYC-tjenester vokser strukturelt i Europa, drevet av økt og stadig strengere regulering.

Tjenestene brukes først og fremst for å få tilgang til nettjenester, elektronisk signering av dokumenter og for onboarding av kunder. Markedet består av banker, advokater, revisorer, offentlige institusjoner og selskaper som driver innen overnatting og eiendom.

– Vi er imponert over det Verified-teamet har fått til. I et marked preget av høy konkurranse skiller Verified seg fra konkurrentene med selskapets integrerte og brukervennlige plattform, brede funksjonalitet og lojale kundebase. Verified tilbyr et kraftig verktøy som spiller en avgjørende rolle i en bedrifts evne til å digitalisere prosesser, og spare verdifull tid og ressurser. Verified har hatt imponerende organisk vekst, og vi ser frem til å støtte det dyktige teamet med å utvide selskapets plattform og tilstedeværelse over hele Europa, sier Nils Vold, partner i Verdane.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!