KARRIERE

Venture-sjefen til Equinor går av

Equinor forvalter 7,5 milliarder kroner øremerket startups, og har investert i flere norske gründerselskaper. Nå går sjefen av.

Gareth Burns fratrer stillingen som venturesjef i Equinor.
Publisert Sist oppdatert

Av alle nordiske konsern som driver med ventureinvesteringer, såkalt «corporate venture», er Equinor den største.

Selskapet har satt av 750 millioner dollar, tilsvarende rundt 7,5 milliarder kroner, til formålet. En god del av dette er allerede investert, deriblant i de norske selskapene Saferock, Esmart Systems og Beyonder.

Les også: «Startups blir veldig viktig for Equinor fremover»

Initiativet ble etablert i 2015, under navnet Statoil Energy Ventures. Primus motor bak det hele var daværende «managing director» Gareth Burns. Etter sammenslåingen med søsterinitiativet Equinor Technology Ventures i 2020, ble han leder for det hele.

Nå går han av, får Shifter bekreftet.

Burns er for tiden er i permisjon, som en del av nedtrappingen. Årsaken til avgangen er ikke kjent, men ifølge nettsiden Global Venturing er Burns på vei over i en ny energi-jobb utenfor Equinor.

Equinor Ventures har 64 selskaper i porteføljen, hvorav kun en håndfull er i tidligfase-kategorien, mens resten er vekstselskaper eller industrielle initativer.

Ifølge egne nettsider, har Equinor Ventures gjort 14 investeringer så langt i år. De fleste er gjort i USA, men to norske har også kommet inn i porteføljen siden sommeren: nevnte betongstartupen Saferock og Nicoustic. Sistnevnte utvikler ny teknologi for overvåking av nivået i separatorer og tanker.

Burns har vært ansatt i Equinor siden 2002, da han kom inn som forretningsanalytiker.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!