Astia har hovedkontor i San Francisco, i tillegg har selskapet kontorer i New York, London og Oslo.

VC-fond med 100 millioner dollar etablerer seg i Oslo

Astia har kontorer i San Francisco, New York og London. Nå åpner de i Oslo. Investorene i kjempefondet inkluderer Odfjell-familien.

Publisert

– Det er mange spennende selskaper og innovasjoner som kommer fra Norge og de andre nordiske landene. Spesielt innen hav, miljø og energi er det mange selskaper som gjør det godt, så det gir mening for oss å ha en fot på bakken her, sier managing director i Astia Angels, Angela Holter.

Astia ble grunnlagt i San Francisco i 1990 av tidligere Cisco-topp Cate Muther. Selskapet startet som en inkubator, etter hvert ble det en akselerator for oppstartsselskaper ledet av kvinner. Men for å få til større endringer og innflytelse, bestemte ledelsen i Astia for å starte et VC-fond.

I februar 2021 lukket Astia sitt første fond på 100 millioner dollar. Noen av disse pengene vil nå dryppe på norske selskaper.

– Vi har sakte men sikkert startet med å finne gode selskaper i Norge og har vurdert en håndfull case. Flere vil det bli fremover, sier Holter.

Blant investorene i fondet finner vi familiekontoret til den Bergen-baserte rederifamlien Odfjell. Ekteparet Kristin og Johan Odvar Odfjell er aktive investorer og var blant pådriverne for at Astia skulle sette opp et kontor i Norge, forteller Holter.

Blant samarbeidspartnere til Astia finner vi Google for Startups, Cisco, MasterCard, SalesForce og JP Morgan Chase Foundation.