proptech

VC-ene holdt igjen da Consigli hentet 30 millioner kroner

– Du merket et stemningsskifte, sier Consigli-gründer Janne Aas-Jakobsen.

Bak under to år gamle Consigli står Janne Aas-Jakobsen og Ingebjørg Foss Daae.
Publisert Sist oppdatert

Consigli utvikler en programvare som kutter energi- og materialforbruket til de store eiendomsaktørene, deriblant Entra, Møller Eiendom, Buchardt og Stor-Oslo Eiendom.

Bak det under to år gamle selskapet står Janne Aas-Jakobsen og Ingebjørg Foss Daae.

Duoen hentet også i fjor høst 19 millioner kroner, da fra blant andre AB Invest og Møller Eiendom Norge. Engleinvestorene Trond Riiber Knutsen og Bjarne Melbye var allerede på eiersiden, og nå fyller nye og eksisterende aksjonærer på med 22 millioner kroner.

Selskapet får også 8 millioner kroner i et innovasjonstilskudd fra Innovasjon Norge.

– Men vi merket et stemningsskifte på slutten, sier Aas-Jakobsen, også daglig leder.

Hun viser til den pågående kapitalkrisen.

– VC-ene var plutselig mye mer på vakt, mens de som kom fra bransjen endret seg ikke. De forstår hvor store utfordringene vi løser faktisk er og ser potensialet, sier gründeren.

Consigli har i dag rundt 25 ansatte med tung bakgrunn fra avansert matematikk, fysikk, statistikk og ulike deler av data science.

– Forstår hva vi bygger

Både Aas-Jakobsen og Ingebjørg Foss Daae har lang erfaring fra bygge- og eiendomsbransjen, og førstnevnte satt blant annet i ledelsen i skandinaviske NIRAS.

Nå bygger de en SaaS-løsning som skaffer de mange bransjeaktørene innsikt og prosjekterte løsninger ved hjelp av kunstig intelligens og matematisk optimalisering.

– Næringen har enorme mengder data som venter på å bli brukt til noe fornuftig, og målet er redusert materialforbruk, energiforbruk og å finne de gode løsningene presterer god for brukerne av byggene, sier Aas-Jakobsen og legger til:

– De som kommer fra bransjen forstår hva vi bygger. De ser potensialet. De har fortsatt tro på teknologien, og mener den kanskje er viktigere nå enn noen gang. VC-ene forstår ikke like godt hva slags utfordringer vi faktisk løser.

Den friske kapitalen skal ifølge gründeren gi Consigli et solid feste i Norge og Sverge.

– Vi skal også sikre at vi har god tjeneste-tilpassing til markedet i UK før vi henter kapital neste gang. En del av den friske kapitalen skal derfor brukes til å bygge salgs- og markedsorganisasjon, sier Foss Daae, COO i selskapet.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*